KNRM Noordwijk 2021

Eindelijk konden we elkaar weer fysiek ontmoeten. Voor dit Event van de Insight Business Club hebben we een inspirerend 2-daags programma in Noordwijk ontwikkeld, samen met Rientjes & Partners.

We begonnen op maandagmiddag, 13 september. Na de incheck volgde een informele borrel aan het strand, bij Beach Club O. Wat een blijdschap op alle gezichten, omdat we elkaar eindelijk weer persoonlijk in de ogen konden kijken.

Met een drankje in onze hand en de zon op ons gezicht, hadden we de gelegenheid om weer eens bij te praten en ervaringen van de afgelopen tijd te delen. Na de borrel genoten we van een heerlijke BBQ en aansluitend stond het eerste zakelijke component op het programma. Marcel Dekker heeft ons deze avond geïnspireerd. Meer dan dertien jaar is hij werkzaam geweest bij het befaamde Korps Mariniers en heeft hij in verschillende delen van de wereld missies mogen en kunnen uitvoeren. Als trainer, coach, begeleider en als luisteraar is het zijn passie om mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en de wereld, waardoor ze hun authentieke en volstrekt unieke krachten optimaal ontplooien. Dit deed hij door middel van diverse opdrachten, een bijzondere avond! Na een afzakkertje in de hotelbar, zochten we daarna ons bed op voor een overnachting in het gerenommeerde Hotel van Oranje.

De volgende ochtend ging de wekker op tijd. We werden wederom verrast door de zon en gingen we na het uitgebreide ontbijt vol energie aan de slag. Er stond namelijk een actief en exclusief programma op de planning! We kregen deze ochtend een kijkje achter de schermen bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en maakten kennis met de werkwijze van deze particuliere stichting. De KNRM is namelijk geen overheidsdienst, maar een zelfstandige organisatie met een eigen financiering, die in stand wordt gehouden door donaties, giften en nalatenschappen. De kracht van de KNRM organisatie zijn de vrijwilligers, mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om met gevaar voor eigen leven hulp te verlenen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Wat is er allemaal nodig bij een redding? Hoe werkt het? Onder leiding van enkele vrijwilligers van de KNRM in Noordwijk gingen we met een reddingsboot de zee op en leerden zij ons -in combinatie met enkele teambuildingopdrachten- van alles over samenwerken, vertrouwen en communicatie. Een fantastische ervaring! 

Daarnaast nam Edward Zwitser ons mee in zijn leven als KNRM'er en deelde hij persoonlijke ervaringen. Een indrukwekkend verhaal! Edward is een ervaren spreker en woordvoerder van de KNRM. Zo vertelt hij ieder jaar op het Reddersgala in Grand Hotel Huis ter Duin een podiumverhaal over het werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.
Mocht je na deze eerste kennismaking met Edward meer van hem willen horen? Hij een podcast ingesproken waarin hij in een boeiend gesprek een echt inkijkje in de 'KNRM-keuken' geeft. Al pratend gaat hij hierin op zoek naar het DNA van deze oeroude vrijwilligersorganisatie. Een aanrader! 
Na een afsluitende lunch op het strand was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. Het waren twee inspirerende dagen! 

FOTOVERSLAG
Benieuwd naar de foto's van het Event in Noordwijk? Bekijk deze link

 

SAVE THE DATE!
Op naar het volgende Event van Insight Business Club, deze vindt plaats op woensdag 24 november 2021.