Ben jij erbij?

Tijdens het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ werkten ruim 170 locaties het afgelopen jaar aan de verbetering van infectiepreventie. Met als doel om hygiënisch en veilig werken vanzelfsprekend te laten worden in hun dagelijks werk. Zorgprofessionals willen hiermee aan de slag én meer kennis opdoen. In het najaar organiseren we daarom twee inspiratiebijeenkomsten op 12 september en 6 november.

De coronapandemie heeft de noodzaak laten zien van hygiënisch werken en infecties voorkomen in de ouderenzorg. Daarna blijkt het nodig om aandacht te blijven geven aan de basis. Ook als de zorg met minder mensen moet gebeuren. Maar hoe doe je dat? Daar gaan deze inspiratiebijeenkomsten over. 

Wat gaan we doen?

De inspiratiebijeenkomsten bieden je dé kennis, inspiratie en praktische handvatten om infectiepreventie in de verpleeghuiszorg te verbeteren. Bewustwording, gedragsverandering, samenwerking en ontmoeting staan hierbij centraal.

Minister Conny Helder (VWS) aanwezig

Tijdens de bijeenkomst op maandag 6 november deelt ook minister Conny Helder (VWS) haar visie op infectiepreventie en gedragsverandering. Want aandacht voor hygiëne blijft onverminderd belangrijk. Ook is ze benieuwd naar inzichten en tips van jou en je collega's. Er is ruimte om deze met haar te delen of een vraag te stellen.

Duwtje als keynote én nog meer sessies!  

Wil jij gedrag beter begrijpen en kennis opdoen over hóe je gedrag een duwtje kunt geven? In de keynote van Aranka Sinnema, gedragsexpert bij Duwtje, duiken we in de wereld van gedragsverandering. Verder kan je tijdens de bijeenkomsten kiezen uit 8 verschillende workshopsessies. Benieuwd welke?

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals in de verpleegzorg die te maken hebben met infectiepreventie. Bijvoorbeeld: zorgprofessionals, aandachtsvelders, deskundige infectiepreventie, specialist ouderengeneeskunde, medewerkers facilitaire dienst en kwaliteitsmedewerkers. Ook bestuurders, beleidsmedewerkers, locatiemanagers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Meld je aan

Meld je aan via 'Aanmelden'

De bijeenkomsten worden georganiseerd door ActiZ, V&VN, Versenso, VHIG, Waardigheid en trots voor de toekomst, Vilans, het ministerie van VWS en  de regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren