JBN Talk 

Na een periode van digitaal contact op afstand is het tijd om elkaar weer in real life te ontmoeten, bij te praten, samen te eten én om je te laten inspireren over het belonen van jouw medewerkers.   

Alle JBN-leden uit de regio Oost zijn uitgenodigd om samen te komen en de lezing van Kilian Wawoe bij te wonen over “Het nieuwe beoordelen van medewerkers en hoe je hen kan belonen nu ze meer thuis werken”.   

Ken je nog een collega of kennis die je graag als introducé wil meenemen? Hij/zij is van harte welkom en kunnen zich hier aanmelden! 

Spreker

We ontvangen topspreker Kilian Wawoe die het thema belonen en beoordelen van medewerkers met ons bespreekt.  

Kilian Wawoe is aan de VU gepromoveerd op het thema beoordelen en belonen van medewerkers. 

Wawoe is een graag geziende gast o.a. bij Tedx Nl, NOS en het nieuwe NPO1 programma “Wat verdient Nederland”.  

Inmiddels heeft hij drie boeken geschreven waar hij in gaat hoe je als werkgever met deze onderwerpen om kan gaan.  

Wawoe: “Aan het begin van het jaar targets stellen, aan het einde van het jaar meten of die zijn gehaald en op basis daarvan een bonus uitkeren. Zo zouden we het oude belonen kunnen samenvatten. Decennialang heeft dit systeem gewerkt. Maar de werkomgeving is ingrijpend veranderd. We werken in plattere organisaties, meer agile, meer in teams en we doen complexer werk. De oude manier van belonen kan weliswaar leiden tot iets meer extrinsieke motivatie, maar die is lang niet zo sterk als intrinsieke motivatie. Dat is goedkoper te organiseren en leidt tot meer werkplezier. Prestatiebeloning blijkt niet goed te werken, het zet alleen maar aan tot verkeerd en ongewenst gedrag. Beloning – en dus ook variabele beloning – leidt bovendien niet of nauwelijks tot meer tevredenheid met het werk en de beloning zelf. Het heeft ook weinig effect op bevlogenheid of het aantrekken of vasthouden van talent. De enige reden dat we nog ouderwets belonen is omdat managers denken dat het werkt”. 

Komende (netwerk) bijeenkomst gaat Kilian graag met je in gesprek en beantwoordt hij al je vragen. 

Voor meer informatie check:  

thuiswerken - YouTube   

Over Kilian - Kilian Wawoe