Kairos in de klas 

Pedagogiek met hart, hoofd, handen en voeten

Kairos is de personificatie van het geschikte moment, het moment dat ertoe doet (Hermsen, 2015). Kairos verschijnt als een les op rolletjes loopt, als jouw ritme dat met dat van je leerlingen samenvalt, als je jezelf verbaast over de treffende voorbeelden die je opeens uit je mouw weet te schudden, als de leerlingen na de les blijven hangen, omdat ze niet weg willen uit de sfeer. Kairos verschijnt en je weet: 'Hiervoor ben ik het onderwijs in gegaan.'

Kairos kan toevallig langs komen fladderen. De opzet van het boek en het symposium is om het toeval een handje te helpen.

Symposium

Op 22 maart 2023 presenteren Monique van den Heuvel en Mieke de Wit hun boek Kairos in de klas tijdens een symposium. Je kunt verschillende workshops volgen. Kijk hier voor het hele programma.

Het boek Kairos in de klas staat vol pedagogiek met hart, hoofd, handen en voeten voor leraren (in opleiding). Een praktijkboek waarin ze de pedagogische literatuur uit de kast en in de klas brengen, met altijd de leraar en haar onderwijspraktijk als uitgangspunt. Je kunt het boek uiteraard direct aanschaffen (en laten signeren) maar je kunt het ook bestellen bij elke erkende Nederlandse boekhandel.
Let op: tijdens het symposium alleen met kaart betalen.

 

 

"Een geheel nieuw pedagogiekboek, waarin het engagement van de leraar centraal staat."
Wouter Pols, voormalig lerarenopleider Hogeschool Rotterdam

Praktisch en uitnodigend geschreven. Mooi! Ik denk dat het heel bruikbaar is voor leraren (in opleiding)."
Rob Martens, hoogleraar onderwijswetenschappen

"Een handboek voor doeners die geen lezers zijn, maar het hierdoor wel worden." 
John Schobben docent leergang Beroepspedagogiek mbo

 

Hermsen, Joke J., Kairos. Een nieuwe bevlogenheid. De arbeiderspers, 2015.