website banner

Over het evenement

Vanuit diverse invalshoeken werd de toekomst van insecten belicht. Wij werden welkom geheten door Frank Croes van Aeres Hogeschool Almere die de meervoudige waardecreatie van insecten in de voedselketen toelichtte. Vervolgens vertelde Sharon de Miranda (Provincie Flevoland) over haar ervaringen met insecten in food in haar eigen restaurant en de toekomst van nieuwe eiwitbronnen. En waarbij Frank van Heest een toelichting gaf op een relevant Interreg project.

Petra van den Hengel heeft vanuit het Network for Insect Knowledge (NIK) de ontwikkelingen in deze sector toegelicht. Linda Van Stee - Verhoeven (Meelworm van Stee) vertelde over haar ervaring als insectenkweker. Erik van Veldhuisen (Kip van de boer) over de aftrap van een onderzoek naar het voeren van insecten aan kippen en het effect op het gedrag van de kip (en het feit dat door dit te doen, je de hoeveelheid soja als voer voor kippen kunt verlagen!). Vervolgens nam Frank Eggink (BeFrankFoods) ons mee in de wereld van insecten als eiwitbron in ons voedsel en zijn missie om de consument door het te laten proeven de acceptatie te verhogen. Wij sloten af met de bevindingen van Han Hazekamp (ENTOFARM) over het gebruik van frass (=mest) van insecten in de akkerbouw en het positieve effect daarvan. En laten wij de derde helft niet vergeten met de hapjes van Be Frank Foods en bier van De Insectenman.

Voor vragen en meer informatie: • Ondernemerschap binnen de eiwittransitie of voedselverwerkende industrie in het algemeen – Jacqueline Kuiper (jacqueline@horizonflevoland.nl of www.horizonflevoland.nl) • Een ondernemersvraagstuk dat je graag wil laten onderzoeken door studenten, mag over insecten maar kan ook over een ander onderwerp – Wilma Hamoen (w.hamoen@aeres.nl)

• De insectensector – Petra van den Hengel (petra@nfik.nl of info@nfik.nl)

Locatie

Aeres Hogeschool Dronten

De Drieslag 4

8251 JZ Dronten

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren