Cursus Mediatraining

"Goed voorbereid de media te woord te staan, zodat je je boodschap zelfverzekerd, helder en beknopt over kunt brengen."

Datum:

Dinsdag 6 juni 2023

Voor wie?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor AIOS-sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen die werken met sporters.

Ja, ik meld mij aan

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan:

- Hoe journalisten werken; 
- Hoe jij je optimaal kunt presenteren;
- De do’s en don’ts in het omgaan met de media;
- Formuleren van kernboodschappen;
- Vaardigheden en technieken voor interviews, perscontacten en presentaties. 

Ook krijgt iedereen de kans interviewsituaties te oefenen. Daarnaast hebben we een element toegevoegd dat je leert om jezelf én je vak beter te profileren/te promoten.  

Waarom deze cursus

Mooie aandacht in de media, dat wil natuurlijk iedereen. Maar het kan behoorlijk (en snel!) misgaan, met reputatieschade als gevolg. Goede mediacontacten, een sterk mediabeleid en het helder en transparant overbrengen van een verhaal zijn cruciaal bij beeldvorming. Hoe je bij de media bekend staat, heb je voor een groot deel zelf in hand.

Als (sport)arts kun je vragen krijgen over een blessure van een sporter. Je kunt ook zélf de media opzoeken als je aandacht/publiciteit wilt voor nieuws over jouw vakgebied.  

Om goed met de media om te kunnen gaan en kansen te benutten óf creëren, is het handig om de spelregels te kennen. Weet je bijvoorbeeld wanneer nieuws ook daadwerkelijk ‘nieuws’ is in de ogen van de journalist? Ben je voorbereid op (onverwachte) media-aandacht? En heb je de kernboodschappen die voor jou belangrijk zijn scherp en paraat?  

Videobeelden 

De training wordt extra leerzaam en leuk gemaakt doordat tijdens de oefeningen/ rollenspellen videobeelden worden gemaakt. Je ziet dan de presentaties en interview oefeningen terug en met elkaar geven we opbouwende feedback. 

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen voor 6 uur.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor de cursus  Mediatraining bedragen € 425,- . Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Bekijk het programma

Aanmelden

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren