NLcoach workshop motivatie van je sporters verhogen, in en buiten de trainingen!

We weten allemaal dat motivatie belangrijk is – van de beginnende sporter tot aan de fanatieke prestatiesporter. En dat iedereen wel eens worstelt met zijn of haar motivatie. Hoe kun jij vanuit jouw rol als coach motivatie stimuleren en vasthouden?

Tijdens deze workshop krijg je nieuwe kennis en inzichten over de verschillende typen motivatie en hoe motivatie werkt in het brein van een individu. Je leert via praktische handvatten hoe je motivatie  kunt stimuleren bij zowel bij beginnende sporters als bij ervaren (prestatiegerichte) sporters. Handvatten die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

Hiervoor gaan we halverwege de workshop uiteen in twee kleinere groepen. Zodat er voldoende gelegenheid is voor het stellen van vragen en interactie met de andere deelnemers.

Sportpsycholoog Marjolein Torenbeek bespreekt in haar onderdeel de vraag: hoe kun je met behulp van de kennis over motivatie en het brein je sporttrainingen zo inrichten, dat je sporters met veel plezier komen trainen, veel inzet tonen, en zich zo optimaal ontwikkelen?

Daarnaast is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. Het betreft een zeer interactieve workshop met filmpjes, discussies, stellingen, opdrachten en een energizer.

Noor Willemsen van Kenniscentrum Sport & Bewegen richt zich op hoe je sporters kunt motiveren om ook buiten de trainingen meer beweging in de dag te brengen zodat hun kracht en conditie op peil blijft. Ze vertelt hoe je het gesprek aan kunt gaan en hen kunt ondersteunen om duurzaam meer te gaan en blijven te bewegen buiten de trainingen.

Leerdoelen

  • Je weet na het volgen van de workshop het onderscheid tussen verschillende typen motivatie en kunt deze herkennen bij de sporters;
  • Je snapt hoe motivatie werkt in het brein;
  • Je leert hoe je sporters kunt stimuleren om ook buiten de trainingen te blijven bewegen door de dag heen;
  • Je krijgt tools waarmee je direct je training kunt optimaliseren zodat sporters meer plezier ervaren en inzet tonen.

Interessante korting!
Prijs voor deelname aan de workshop bedraagt € 45,- voor NLcoach leden en € 75,- voor niet NLcoach leden. Schrijf nu in!  


NLcoach is een vereniging met ca. 12.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie vind je op https://www.nlcoach.nl/product/basis-lidmaatschap