Natuur & Onderwijs

Als school of universiteit heeft u een grote verantwoordelijk wat betreft uw leerlingen en studenten, u wilt immers de beste omgeving creëren voor maximale prestatie en inspiratie. Dat natuur een positieve invloed heeft op gezondheid, veiligheid, concentratie, leerprestaties en het plezier van de scholieren en studenten is geen geheim.

NatureBliss voor excursies en gastcolleges

Onze natuurfotograaf en natuurbelevingsspecialist neemt jullie mee de natuur in. Op ontdekkingstocht door het bos of over de heide. Om bewustzijn te creëren voor de schoonheid van de natuur en om te leren op de mooiste plekken in de natuur. Ieder seizoen heeft haar eigen verhaal: de lente, zomer, herfst en winter; er is altijd iets te beleven en te ontdekken.De natuurexcursies van NatureBliss zijn geschikt voor alle leeftijden. Van jong tot oud, van onder- en bovenbouw, voortgezet- en speciaal onderwijs en voor scholieren, studenten en volwassenen. Er is absoluut meerwaarde om te laten ervaren wat natuur voor jullie kan betekenen. 

Natuur en Gezondheid

Als bonus heeft het ook nog een positief effect op het ziekteverzuim. Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bewegen in de natuur niet alleen zorgt voor minder stress en een lagere bloeddruk, maar ook voor de aanmaak van gelukshormonen als dopamine, serotonine en endorfine in ons brein. Hiermee voelen we ons gelukkiger en dit zorgt voor een betere concentratie, meer  creativiteit en inspiratie en daardoor betere leer- en werkprestaties.

Van KIJKEN naar ZIEN

Natuurfotograaf Yvette van den Berg uit Lage Vuursche ervaart die heilzame effecten van de natuur zelf als ze met haar camera de natuur in trekt en noemt dit 'NatuurGeluk'.

‘Ik realiseerde me steeds meer dat het mij niet alleen om de foto’s ging, maar vooral om bewustwording,’ vertelt ze. ‘Ik wil natuurgeluk brengen door mensen en natuur letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar te brengen.’

Onder de naam NatureBliss organiseert Van den Berg sinds een aantal jaar natuurwandelingen rond zonsopkomst waarin deelnemers de stilte en schoonheid van de natuur ervaren. ‘Aan de reacties na afloop merk ik elke keer hoeveel indruk zo’n natuurbezoek maakt. Mijn camera fungeert daarbij vooral als een mooi instrument om zonder camera te leren kijken.’

Meer weten?

Klik gerust op de PRIJSLIJST of maak direct een AFSPRAAK voor een kennismaking.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren