Nieuwe workshop met veel inzichten en tools!

Als trainer of coach ken je het wel. Alle trainingen gaan goed, maar dan komen de wedstrijden. Je ziet de spanning en twijfels toenemen bij je sporters en soms komt helaas het niveau van de trainingen er in de wedstrijden niet uit. Je sporter loopt vast in zijn eigen negatieve gedachten. De spanning wordt hem of haar simpelweg te groot. Hoe help je als coach je sporter door deze moeilijke fase heen? Wat kun je trainen rond wedstrijdspanning? Welke rol is er voor ontspanningsoefeningen? En kun je wel echt 'de spanning de baas worden'? 

In de workshop krijg je inzicht in wat spanning is en waar deze vandaan komt (verwachtingen van ouders of de sporter zelf, belang van deze specifieke wedstrijd, het verwachte niveau van de concurrentie, de invloed van de betreffende juryleden etc). Ook geeft de workshop je praktische handvatten om jouw sporters te leren omgaan met spanning. Zowel spanning rond een selectie, spanning rond een wedstrijd of andersoortige spanning. Ook worden er voorbeelden gegeven van trainingsvormen die je direct kunt toepassen.

Leerdoelen

  • Inzicht in wat wel en niet te doen als coach onder spanning
  • Elementen van (wedstrijd)spanning toepassen in de dagelijkse training
  • Tools krijgen om sporters te leren omgaan met spanning

Doelgroep
Coaches en trainers van teams en individuele sporters, jeugdtrainers en andere begeleiders in de sport. Deze workshop is ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties. 


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 92,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!