Namens ons lidbedrijf Terhalle B.V. Hengelo nodigen wij jou van harte uit voor een excursie bij het hoofdkantoor Terhalle Holzbau in Ahaus-Ottenstein (Duitsland). Je wordt in het kort bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in prefab houtbouw.
Kom jij ook naar deze interessante bijeenkomst op donderdag 11 mei? Schrijf je dan snel in via onderstaande aanmeldlink. 

Huizenfabriek

Deze excursie geeft je een uniek kijkje achter de schermen van Terhalle. Het bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring met houtskeletbouw, sinds 1992 ontwerpen en produceren ze zelf, en zijn uitgegroeid tot een toonaangevende speler in houtbouw met inmiddels 560 medewerkers.    Sinds 2020 is Terhalle B.V. als hoofdaannemer actief op de Nederlandse markt.

Deutsche Gründlichkeit

De bedrijfsactiviteiten van de Terhalle Ahaus-Ottenstein bestaan uit houtbouw, projectbouw, afbouw, ramen en gevels. Door alle producen prefab te maken in de fabriek hoeven de elementen op de bouwplaats alleen te worden geassembleerd. Deze manier van fabriceren bespaart tijd, is milieuvriendelijker en is beter controleerbaar.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomst nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen binnen de prefab houtbouw, andere bouwmethodieken, waaronder het modulair bouwen en richten we ons tevens op de overeenkomsten en verschillen tussen de Duitse en Nederlandse bouwers in het grensgebied en nog belangrijker: 

 -- Wat als we het beste uit beide werelden weten te combineren!! --

Praktische tips

In de paneldiscussie georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) krijg je waardevolle tips over juridische valkuilen en culturele verschillen waar je rekening mee moet houden als je zakendoet in Duitsland of met Duitse bedrijven. 

Kijkje in de Duitse keuken
Uiteraard krijgen we ruim de tijd om de fabriek te bezoeken en vragen te stellen aan de medewerkers. 

Programma donderdag 11 mei 2023

15:15 uur

Ontvangst 

15:30 uur

Welkomstwoord 

15:40 uur   

Paneldiscussie over culturele en juridische verschillen tussen Duitsland en Nederland (DNHK)

16:00 uur

Verschillen in bouwmethode in Duitsland en Nederland door Stefan Slaghekke van Terhalle.

16:30 uur 

Rondleiding fabriek Terhalle 

17:15 uur Netwerkborrel, hapjes en soep 

Meld je dus snel aan, want vol = vol!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Bouwend Nederland Regio Twente

Lucas Haafkes