De Betekeniseconomie

 De waarde van verweven leven 

 

Op donderdag 11 november vindt de openbare les 'De Betekeniseconomie: De waarde van verweven leven' van Kees Klomp plaats. Tijdens deze les presenteert hij zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren.

 

In de afgelopen eeuwen hebben we de zoete vruchten van ons economische systeem kunnen plukken. Economische groei lijkt het ultieme recept voor een florerende wereld. Lijkt, want we hebben immers te maken met een aantal keerzijden van diezelfde economische groei die onze samenleving momenteel fundamenteel ontwrichten.

Volgens lector Betekeniseconomie Kees Klomp zijn de ecologische, sociale en individuele kosten van het huidige economische systeem zo hoog, dat er sprake is van een existentiële crisis. Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar een nieuw economisch narratief. In deze openbare les neemt Kees Klomp ons mee op zijn zoektocht naar een fundamenteel nieuwe benadering van economie: de Betekeniseconomie. 

Meer over de openbare les >


Hybride bijeenkomst 

Op dit moment is het toegestaan om op 11 november een (beperkt) aantal gasten in de zaal live te ontvangen. Tevens is de openbare les via livestream te volgen. In het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur aangeven. 

Bibliotheek Theater Rotterdam
De openbare les zal gehouden worden in Bibliotheektheater Rotterdam. Momenteel is voor toegang tot het Bibliotheektheater een geldig coronatoegangsbewijs met ID verplicht.

LET OP: De openbare les zal plaats vinden met in achtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen van desbetreffende locatie.