Alle deelnemers aan het webinar hebben op dinsdag 25 januari de kijk-link ontvangen via de e-mail. Niets ontvangen? Stuur dan een bericht naar events@sportsmedia.nl. Nog geen deelnemer? Dan kun je gewoon nog inschrijven! 

Eiwitten vormen een belangrijk bestanddeel van onze voeding. Uit deze via voeding binnengekregen eiwitten maakt het menselijk lichaam aminozuren vrij. Aminozuren zijn de bouwstenen voor lichaamseigen eiwitten, die in vrijwel alle weefsels aanwezig zijn – in spieren, in organen zoals het hart en de lever en in het zenuwstelsel. Daarom spelen eiwitten een belangrijke rol in de opbouw van spieren bij training en het herstel. Er zijn steeds meer sporters die kiezen voor (volledig) plantaardige voeding. Welke rol spelen plantaardige eiwitten bij sportieve prestaties? Hoe kun je deze gebruiken binnen de sport? Hoe ziet een gebalanceerd plantaardig dieet eruit? Al deze aspecten komen aan bod tijdens een uniek webinar op maandag 31 januari 2022. Drie experts met jarenlange ervaring op het gebied van voeding, inspanning en sport & bewegen delen hun kennis met jou! Zo kun jij je sporters ook op dit gebied van het juiste advies voorzien. 

Leerdoelen
Na afloop van het webinar heb je inzicht in:

  • hoe eiwit belangrijk is voor de sporter;
  • wat een optimale inname is;
  • welke aspecten de kwaliteit van een eiwitbron bepalen;
  • hoe plantaardige en dierlijke eiwitten van elkaar verschillen;
  • wat van de meest voorkomende plantaardige eiwitbronnen de impact op de sportprestatie is;
  • hoe bij een (meer) plantaardige voeding energiebalans kan worden gehandhaafd;
  • welke voedingsstoffen extra aandacht nodig hebben bij gebruik van (meer) plantaardige voeding;
  • hoe de vertaalslag van deze voedingsstoffen naar voedingsmiddelen kan worden gemaakt.

​​​Prijs
De prijs voor deelname aan het webinar bedraagt € 50,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 82,50. Prijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
Het webinar is bedoeld voor sporters, trainers, coaches, docenten, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met of meer informatie willen over het onderwerp plantaardige voeding bij het leveren van (top)sportprestaties. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 4.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!