Trainer/coach van jeugd in de leeftijd van 6-18 jaar? Dan is deze online workshop bestemd voor jou! Hoor waarom plezier en zelfvertrouwen het verschil maken en welke rol jij daarin kunt spelen. 

Als trainer / coach ben je geschoold in het methodisch verantwoord aanbieden van technische en tactische aspecten. Dit is terug te zien in de inhoud van jeugdtrainingen: een sterke focus op technische en tactische vaardigheden. Echter, waar heel gemakkelijk overheen gestapt wordt is dat kinderen en pubers nog volop in ontwikkeling zijn. Ze leren zich verhouden tot anderen, ontwikkelen hun eerste zelfbeeld en mogelijk ook hun eerste ambities. Plezier en zelfvertrouwen zijn twee van de belangrijkste elementen die tijdens jouw trainingen centraal moeten staan.

De centrale vraag tijdens de online workshop is: Hoe kun je als trainer ervoor zorgen dat jouw sporters op een plezierige manier aan hun zelfvertrouwen werken? Concreet ga je door middel van activerende werkvormen in twee uur aan de slag met de volgende vragen:

  1. Waarom is plezier belangrijk? Wat levert het op? Wat zijn de principes die plezier ‘garanderen’?
  2. Wat is zelfvertrouwen? Hoe raakt een sporter zelfvertrouwen kwijt en kan hij/zij het weer terug vinden? Wat kun je als trainer concreet doen om daar een bijdrage aan te leveren?

Leerdoelen
Na afloop van de online workshop:

  • kun je uitleggen waarom het plezier van je sporter(s) een belangrijke functie heeft in je trainingen;
  • kun je de principes benoemen die de kans op plezier verhogen en deze in je oefenstof verwerken;
  • kun je het verschil tussen zelfvertrouwen en zelfwaargenomen competentie benoemen;
  • weet je hoe je via oefenstof kunt bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van je sporter(s).

Prijs
De prijs voor deelname aan de online workshop bedraagt € 45,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 75,-. Prijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
De online workshop is bedoeld voor jeugdtrainers, coaches, docenten, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met het sporten en bewegen van kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Vanwege de interactieve opzet kunnen maximaal 22 personen deelnemen.


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met 4.000 leden. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar en daarmee krijg je onder andere korting op NLcoach evenementen. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan direct lid en krijg naast genoemde korting ook vier keer per jaar het magazine NLCOACH plus een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie via https://www.nlcoachvereniging.nl/word-lid/