RDW Specifiek
How to hack de RDW (en jou)
Voorkom jij dat RDW wordt gehacked??
Ontdek in deze workshop hoe veel (cyber)dreigingen direct impact hebben op jou of jouw werkzaamheden. Leer deze dreigingen te herkennen en maatregelen op te stellen en zo ieder bedrijfsproces veilig te houden.
Jasper Visker en Erik Brouwer, RDW DSO/VRT
Data Café: haal meer waarde uit data met data science!
Nieuwsgierig naar hoe we data (op)nieuw en anders gebruiken binnen de RDW? Kom dan naar het Data Café! We laten zien hoe je met data science beter kan voorspellen waar de kansen liggen en wat de beste opties zijn. Hierbij gebruiken we diverse actuele voorbeelden uit de RDW-praktijk. Analyse van betrouwbare data in combinatie met een heldere interpretatie en uitleg wát die data betekenen voor de RDW en de branche. Minder aannames en een betere onderbouwing van keuzes.
Kijk mee en zie wat data science bijdraagt aan het verbeteren van werkprocessen, risicogericht steekproeven en het aanpakken van sjoemelaars.
Leer boeven vangen met onze data scientists!
Aswin Hofsteenge, Joël Coster en Hielke Rijpstra, RDW ICT
De wondere wereld van Documentherkenning
Wil jij weten hoe we vervalsingen van kentekens, rijbewijzen en andere documenten herkennen?
In deze workshop lichten we een tipje van de sluier op. Echt van vals onderscheiden is meer dan ooit van belang en daar zijn we als RDW goed in. Wij laten je zien hoe het werkt, vertellen over onze praktijk en waar we succesvol hebben samengewerkt. We gaan aan de slag met echte en valse documenten. Ervaar de resultaten van een succesvol initiatief van T&B en R&I. Gewoon samen uitdenken en doen!
Jos van Petersen, RDW R&I i.s.m. T&B
Voertuigen zonder geheimen
Moderne auto’s zijn eigenlijk rondrijdende computers. Deze computers leggen heel veel data vast over het functioneren van de auto en kunnen interessant zijn voor de RDW. Tijdens een praktijkproef van drie maanden hebben we ervaring opgedaan met het op afstand permanent uitlezen van deze data. In deze workshop neem ik je mee in de uitvoering van de praktijkproef en geef ik je inzicht in alle resultaten.
Marc de Bruin, RDW R&I
Kansrijke ideeën verder brengen; moeilijker dan je denkt, makkelijker als je denkt
Zijn jouw ideeën kansrijk? En weet jij hoe je deze verder kunt brengen? In deze denk- en brainstormsessie gaan we samen op ontdekkingstocht wat er nodig is om jouw ideeën verder te brengen en bewust te worden waarom het vaak niet lukt.
Inventarisatie en keuze
We delen eigen voorbeelden en ervaringen en bundelen deze tot een aantal hoofdcategorieën. We gaan met elkaar in discussie over mogelijke oorzaken waarom het niet lukt. Dit doen we met steekwoorden en te associëren: je verbindt jouw gedachten aan wat jij van een ander leest. Met elkaar bepalen we welke oorzaak we voor deze sessie het belangrijkst vinden en die gaan we te lijf!
Op weg naar verbetering
Aan de hand van een aantal theoretische modellen over belangen, conflicten, onderhandelen, macht en besluiten gaan we gezamenlijk na welke hobbels we over het hoofd hebben gezien. En hoe we die hobbels kunnen gladstrijken.
Wat je leert
Je rugzak is nu beter gevuld. Je kunt nu beter inschatten of een idee kansrijk is en hoe je deze verder kan brengen. Je kunt zelf voor de oorzaken die niet behandeld zijn nagaan hoe je die te lijf zou gaan. Het wordt makkelijker als je nadenkt!
Gerben Feddes en Richard Janssen, RDW R&I
Geautomatiseerd rijden: ben jij er klaar voor?
Zit jij straks echt met een krant achter het stuur in de auto? En, is er nog wel een stuur? Wellicht zijn dit vragen die jou ook bezighouden.
In deze workshop staan we stil bij hoe de wereld van geautomatiseerd rijden eruit ziet. Je hebt vast gehoord over ADAS en over ADS. Waar zit nu het verschil tussen die twee em welke functionaliteiten horen daarbij? Maar ook wordt aandacht gegeven aan jouw beleving als consument en burger die een geautomatiseerd voertuig rijdt. Wanneer vind je dat een voertuig wel of niet zelfstandig rijdt? Durf jij zelf in een geautomatiseerd voertuig te rijden? Met andere woorden wanneer ervaar je een voertuig als “autonoom”?
Met prikkelende stellingen en groepsdiscussie nemen wij je mee in de risico’s en kansen van geautomatiseerd rijden. Je zal na de workshop een beter onderbouwd gesprek kunnen voeren over geautomatiseerd rijden en meer kennis hebben over wat erbij komt kijken.
Rainesh Sarabdjitsingh, Johan Leenstra, Gijsbert de Kam en Elles Meinster, RDW VRT
Exceptioneel transport: veilig en vertrouwd: kun jij de beste route plannen?
Waar moet je allemaal aan denken om de lading van A naar B te krijgen op een veilige manier, zodat overige weggebruikers jou wel goed zien, maar er niet al te veel hinder van ondervinden?
Maak een veilige route voor een exceptioneel transport van A naar B aan de hand van de opgegeven details. Bij details denk je aan: afmetingen lading, begin- en eindpunt van de route, het aantal voorgeschreven transportbegeleiders etc. Exceptioneel vervoer betekent bijzondere maten, buitenwettelijke maten. Ga in de schoenen van een transporteur staan en maak een route om jouw kostbare lading van A naar B te vervoeren. Tegen welke knelpunten loopt een exceptioneel transport aan? Hoe zorgen we ervoor dat knelpunten toch veilig gepasseerd kunnen worden of kunnen worden vermeden?
Aan de slag! We verbinden er een wedstrijdelement aan. Wie heeft de beste route?
Katinka Cammeraat en Martien van Wijngaarden, RDW VRT
Het groot niet te vermijden Tolheffingspel
Nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt op het gebied van tol in Nederland én wat wij doen binnen de RDW? En houd je van spelletjes? Speel dan mee met het Groot Niet Te Vermijden Tolheffingspel!
Tijdens het spel leer je spelenderwijs alle ins en outs van tijdelijke tolheffing en vrachtwagenheffing kennen. Ook maak je kennis met de divisie Tolheffing. Zien we jou aan de speltafel? Wie weet ga je, als je wint, zelfs met een leuke prijs naar huis!
Anita Schuiten en Koen Peeters, RDW Tolheffing
Wat zou jij doen? Dilemma’s over integer handelen en (on)gewenst gedrag (alleen ronde 1)
Betrouwbaar. Een essentiële kernwaarde voor de RDW. Integer handelen en het voorkomen van ongewenst gedrag is daar een belangrijke vertaling van. Maar wat betekent dat nu eigenlijk in je dagelijkse praktijk?
De Gedragscode RDW vertelt ons hoe respectvol om te gaan met elkaar, met spullen van de RDW of met gevoelige gegevens. Wat nu als regels onduidelijk zijn of ontbreken? Je kan voor een dilemma komen te staan en je afvragen: Wat zou ik doen? Op dat moment wordt er een beroep gedaan op jouw moreel kompas : welke afweging maak je over deze alledaagse dilemma’s? Het spelen van het dilemmaspel ‘Dilemmax’ is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te komen over dergelijke dilemma’s. Sta even bewust stil bij integer handelen en (on) gewenst gedrag en krijg inzicht in elkaars standpunten. Het dynamische spel biedt een vertrouwelijke en veilige omgeving met eenvoudige en duidelijke regels en zorgt voor veel spelplezier!
Marcel van Motman, RDW Staven
RDW Toolsdag april 2023
Registratiewebsite voor RDW Toolsdag april 2023RDW Toolsdag april 2023registratie@bureaumk.nl
RDW Toolsdag april 2023registratie@bureaumk.nlhttps://www.aanmelder.nl/rdwtoolsdag
2023-04-18
2023-04-18
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
RDW Toolsdag april 2023RDW Toolsdag april 20230.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nieuwe BuitensociëteitNieuwe BuitensociëteitStationsplein 1 8011 CW Zwolle Nederland