Regiocongres toont kracht in de regio

Terugblik regiocongres 10 februari

 

 

We kijken terug op een succesvol tweede regiocongres. Bedankt voor uw interesse! Er waren in totaal zo’n 400 bezoekers vrijdag 10 februari in het sfeervolle Musis in Arnhem bij het congres over kracht van en in de regio. Een middag vol ontmoeting, inspiratie en kennisdeling. Maar ook op tijd een dosis humor en sterke inhoudelijke en interessante bijdragen in de werksessies.

Hubert Bruls, voorzitter van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en deze middag ook dagvoorzitter, had er duidelijk zin in. ‘Al deze mensen zijn gekomen om de kracht van de regio te ervaren en dat zullen ze ook’, was vast zijn gedachte. Lees het eerste deel van de registratie ‘Regiocongres toont kracht in de regio’.

Er waren inspirerende woorden van voorzitter Hubert Bruls in zijn ‘State of the Region’ over onze strategische ligging tegen het centrum van Europa en wat voor moois we als regio hebben neergezet. De gehele State of the Region kunt u op onze website teruglezen.

Filosofe Daan Roovers liet het publiek met een andere blik naar samenwerkingen kijken.

De voormalig Denker des Vaderlands (2019-2021) riep in haar keynote de aanwezigen op om tot samenwerking te komen. Ze reikte daarvoor ook de nodige handvaten aan. 

De diverse werksessies die volgden, waren voorbeelden met mooie initiatieven uit de regio. Lees de artikelen over:

Na deze sessies volgde een geanimeerd gesprek met provinciale lijsttrekkers. Daarna sloot theatergroep Piepschuim de middag muzikaal af met klimaatverandering als rode draad in hun optreden.

Dit vervolg is terug te lezen in het derde deel van de registratie-drieluik.

Van deze middag is een aftermovie gemaakt. Die kunt u hier bekijken:

 

Eén ding is zeker: er is heel veel kracht in de regio!

Bedankt voor uw bezoek en deelname. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien op ons regiocongres.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren