Donderdag 4 april hebben alle deelnemers de praktische informatie voor het congres ontvangen. Niets ontvangen? Check svp je spam of stuur een e-mail naar events@sportsmedia.nl. Natuurlijk kun je je ook nog inschrijven voor deze boeiende dag!

Rotterdam Marathon Study Group en Arko Sports Media organiseerden in 2023 voor het eerst samen een medisch wetenschappelijk congres, voorafgaand aan de Rotterdam Marathon bedoeld voor alle (medisch en para-medisch) betrokkenen, beleidsmedewerkers en organisatoren van duursportevenementen. Dit is enthousiast ontvangen en daarom vindt dit congres ook in 2024 plaats, op donderdag 11 april 2024 te Rotterdam.

Een sportevenement als de Rotterdam Marathon heeft als doel om grote groepen mensen aan het bewegen te krijgen en goede gezondheid en leefstijl te stimuleren. Goede zorg rondom het sportevenement is van cruciaal belang voor een geslaagd evenement. Deze evenementenzorg  gaat inmiddels verder dan alleen de acute zorg tijdens het evenement zelf. Het gaat bijvoorbeeld ook om voorlichting aan deelnemers over voorbereiding, leefstijl en blessurepreventie of nazorg bij grote incidenten. Evenementenzorg vergt daarom veel samenwerking met meerdere partijen die betrokken zijn bij de organisatie van het evenement, zoals evenementenorganisatoren, (para)medici, GHOR… over inzet van bijvoorbeeld ambulances, doorstroming van deelnemers en inzet van weersafhankelijke maatregelen.

Binnen de Rotterdam Marathon Study Group is de afgelopen jaren ongelooflijk veel informatie verzameld en kennis vergaard gericht op zorg op grootschalige hardloopevenementen. Niet alleen via de Marathon van Rotterdam, maar ook de kidsrun en CPC Den Haag. Deze ervaring en kennis is van groot belang voor alle betrokkenen en delen we graag met je in deze tweede editie van het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres. Alle aspecten van evenementenzorg rondom sportevenementen komen hier samen! 

In één dag praten experts je in plenaire lezingen en verdiepende parallelsessies bij, waarbij je zelf je eigen programma kunt samenstellen. De lezingen en sessies verkennen een breed palet, van topsport en breedtesport tot preventie en leefstijl; gericht op de sportzorgketen tijdens evenementen en alles eromheen.

Thema's
. voorbereiding op beoefening van sport en verbetering van leefstijl
. medische incidenten tijdens evenementen
. wetenschap en innovatie
. praktijk en toekomst

Doelgroep
. (sport)artsen;
. (sport)fysiotherapeuten;
. verpleegkundigen in de acute zorg SEH-IC-Ambulance;
. artsen in de acute zorg SEH-Internist Acute Geneeskunde;
. sportzorgmasseurs;
. podotherapeuten; 
. andere sportzorgprofessionals/beleidsmedewerkers GHOR die betrokken zijn bij sportevenementen en andere duursporten;
. (hardloop)coaches;
. leveranciers en evenementenorganisatoren.

Voor meer informatie over de Rotterdam Marathon Study Group en haar leden, klik hier