Studiekeuzecheck opleiding Communicatie
 

Beste student,

Leuk dat je je hebt aangemeld voor de opleiding Communicatie bij Hogeschool Rotterdam!

Wanneer je je uiterlijk op 1 mei 2021 hebt aangemeld, is dit advies niet bindend. Meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan is het advies bindend. Dit betekent dat als je een bindend negatief studiekeuze-advies krijgt, je niet kunt starten met de studie.

Voordat je kunt starten met de opleiding leren we je graag beter kennen. Dat doen we door het voeren van een Studiekeuzecheck (SKC)-gesprek. Het doel van het gesprek is om te zien of je een juist beeld hebt van de opleiding en of deze goed bij je past. 

 

Inhoud Studiekeuzecheck

De SKC voor de opleiding Communicatie bestaat uit twee onderdelen:

  1. SKC-gesprek
    Een docent gaat met je in gesprek over jouw beeld van en motivatie voor de opleiding, o.a. op basis van je blog. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen over de opleiding.  Na afloop van het gesprek ontvang je mondeling jouw studiekeuzeadvies, welke schriftelijk wordt bevestigd. Bij een positief advies zien wij een goede match tussen jou en de opleiding. Bij een negatief advies denken wij dat een andere opleiding wellicht beter bij jou past. 
  2. SKC-opdracht 
    Thuis bereid je je voor op de Studiekeuzecheck door een persoonlijke blog te schrijven over de wereld van Communicatie (vanuit jouw perspectief).  

Afspraak maken voor het SKC-gesprek

  1. Ga naar link aanmeldformulier om een voor jou geschikt moment voor het SKC-gesprek te plannen. Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging van de afspraak.
  2. Een aantal dagen voorafgaand aan het door jouw gekozen moment neemt een docent van de opleiding per email contact met je op om de exacte dag en tijdstip vast te leggen.
  3. Het gesprek vindt plaats via Microsoft Teams. Ter voorbereiding vragen we je om Microsoft Teams op je pc te downloaden via: https://microsoft-teams.com.
  4. Ter voorbereiding op het gesprek bereid je thuis de SKC-opdracht voor (zie hierboven). Vriendelijk verzoek om een week voorafgaand aan het gesprek jouw blog hier te uploaden. De toegangscode tot het Team is: 4brhqft. Mocht je problemen ondervinden met toegang verkrijgen tot het Team of het uploaden van je blog, neem dan contact op het opleidingco@hr.nl.

LET OP (1): De SKC is een verplicht onderdeel van de inschrijfprocedure. Zonder gesprek kan jouw inschrijving niet officieel gemaakt worden. Er zijn in totaal twee gelegenheden om deel te nemen aan het Studiekeuzecheckgesprek. Laat je deze kansen voorbijgaan, dan kan jouw aanmelding niet in orde gemaakt worden en kan je in september niet starten met de opleiding. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn!

Kun je onverhoopt niet aanwezig zijn op het gekozen moment? Dan kan je de afspraak éénmalig tot uiterlijk één week voorafgaand aan het door jouw gekozen moment wijzigen via de aanmeldwebsite. Bij vragen of onduidelijkheden kan je contact op nemen met
opleidingco@hr.nl

LET OP (2) Heb je een Associate Degree Crossmediale Communicatie behaald en wil je doorstromen in de Bacheloropleiding Communicatie? In dat geval vragen we je contact op te nemen met Marian Ammerlaan door een mail te sturen naar opleidingco@hr.nl. Heb je je ingeschreven voor de Deeltijdopleiding? Ook dan vragen we je contact opnemen met Marian Ammerlaan via opleidingco@hr.nl

 

PS. Heb je besloten niet te starten met de opleiding Communicatie? Jammer! Laat het ons weten door je af te melden via deze link en vergeet je niet af te melden via Studielink.

 

Tot snel!

 

Hartelijke groet, 

Team Studiekeuzecheck ,

Opleiding Communicatie