Sportmedische Aspecten van Hardlopen

Datum:

16 september 2022

Voor wie?

Deze cursus is opgezet in het kader van de opleiding tot sportarts. Ook staat de inschrijving open voor sportartsen, huisartsen en artsen/specialisten met interesse in hardlopen.

Ja, ik meld mij aan

Wat kun je verwachten?

Deze cursus geeft een overzicht van de huidige wetenschappelijke kennis over de etiologie en preventie van hardloopblessures. In samenwerking met experts op hun vakgebied wordt de cursus ‘Sportmedische aspecten van hardlopen’ georganiseerd en zal zorgen voor een overzicht van de huidige wetenschappelijke kennis over de etiologie en preventie van hardloopblessures. Er is voor gekozen om in deze cursus de aandacht te richten op de (middenlange en langeafstand) loopnummers, omdat lopers een belangrijk deel uitmaken van de patiëntenpopulatie van de (sport)arts.

Benodigdheden

Draag gemakkelijk zittende (sport-)kleding en houd daarbij rekening mee dat tijdens de cursus het eventuele lichamelijk onderzoek op elkaar geoefend zal worden. Ook zullen enkele vormen van oefentherapie geïnstrueerd worden en ga je ‘aan den lijve’ ervaren.

Locatie

Atletiek Vereniging Pijnenburg, Wieksloterweg O.Z. 10 SOEST.

Accreditatiestatus

Accreditatie afgegeven door de VSG en de ABC1 voor sportartsen en huisartsen voor 6 uur.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor de cursus SMA Hardlopen bedragen € 325,- . Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Bekijk het programma

Ja, ik meld mij aan

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren