Sluit aan bij de Smart Energy Community
voor woningen en bedrijfsgebouwen
 

Op 17 november vond de kick-off van onze webinarreeks plaats. Graag nodigen wij u uit voor het tweede webinar op 12 januari aanstaande: 'Build together! Slim laden van elektrische auto’s bij de woning en op kantoor'. Schrijf u meteen in!

Tijdens deze webinar staan we stil bij het laden van elektrische auto’s. Welke impact hebben laadpalen op het energiesysteem van woningen en bedrijfsgebouwen? Kunnen we parkeergarages zomaar volhangen met laadpalen of zijn er slimmere oplossingen te verzinnen? En hoe kunnen we onze voertuigen zoveel mogelijk laden op de zelf opgewekte zonnestroom?

Waarom een Smart Energy Community?
Slimme energiediensten nemen de komende jaren een vlucht. De gebouwde omgeving zit volop in een transitie, het aantal daken waarop zonnestroom wordt opgewekt groeit gestaag, en er staan steeds meer elektrische auto’s in de straat. Zonnestroomsystemen, warmtepompen en laadpalen vragen om slimme aansturing. En ook de slimme inzet van batterijen wordt steeds belangrijker. Dit alles vraagt om een nauwere samenwerking tussen bedrijven uit de energiesector, installateurs en leveranciers van gebouwsystemen, en de eigenaren en gebruikers van gebouwen. 

TKI Urban Energy en Flexiblepower Alliance Network (FAN) nodigen daarom iedereen uit die actief is in, of meer wil weten over de wereld van energieflexibiliteit voor woningen en bedrijfsgebouwen, om zich aan te sluiten bij de Smart Energy Community voor woningen en bedrijfsgebouwen.

Het gezamenlijke doel van TKI Urban Energy en FAN is om alle actoren bij elkaar te brengen die zich bezighouden met, of meer willen weten van energieflexibiliteit voor woningen en bedrijfsgebouwen. Binnen de community kan actief kennis worden uitgewisseld over wat er nu al mogelijk is en welke kansen er in het verschiet liggen. We bespeken ontbrekende puzzelstukjes en nieuwe mogelijkheden voor innovatie. Natuurlijk biedt dit de mogelijkheid om gezamenlijk business te creëren. Meld u dus aan voor het tweede webinar op 12 januari 2021, en doe mee!

'Build together! Slim laden van elektrische auto’s bij de woning en op kantoor' vindt plaats op 12 januari a.s. Meld u hier aan

Webinar reeks:
9 februari 2021 (15:00 - 16:00 uur):
Build together! Flexibiliteit bij woningen – waar is de businesscase?
Aanmelden kan hier.
9 maart 2021 (15:00 - 16:00 uur):
Build together! Flexibiliteit bij bedrijfsgebouwen – waar is de businesscase? 
Aanmelden kan hier.