Tweedaagse cursus (Spiro)-ergometrie

 

Datum:

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023

Voor wie?

Deze cursus is voor AIOS Sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen met interesse in verdieping van de inspanningsdiagnostiek.

Ja, ik meld mij aan

Doelstelling

Tijdens deze nascholing verdiep je je kennis en inzicht in de interpretatie van de spiro-ergometrie bij de meest voorkomende patiëntencategorieën.  

Na deze 2-daagse nascholing kun je: 

  • Werken met een gestandaardiseerde werkwijze bij de interpretatie van de spiro-ergometrie;
  • Cardiale dan wel pulmonale beperkingen en / of pathologie herkennen bij de spiro-ergometrie;
  • Spiro-ergometrie testen bij sporters en chronische patiënten (beter) interpreteren.  

Wat kun je verwachten?

In deze 2-daagse cursus spiro-ergometrie wordt ingegaan op de theorie en praktijk van de spiro-ergometrie bij sporters en patiënten. Door middel van interactieve presentaties en oefening in de interpretatie van de spiro-ergometrie leer je wat de klinische betekenis is van de verschillende parameters die gevonden kunnen worden bij de spiro-ergometrie.  

Waarom deze cursus?

De rol van de sportarts binnen vraagstukken met betrekking tot exercise is medicine wordt steeds groter. Hiermee wordt ook het belang van de spiro-ergometrie steeds groter binnen de sportgeneeskundige praktijk. Naast het objectiveren van de (veranderingen in) belastbaarheid en aansturen van de trainingen van sporters, kan de spiro-ergometrie test ook ingezet worden in de diagnostiek van diverse inspanningsgebonden klachten, exercise is medicine adviezen bij chronisch zieken en ondersteuning van beleid bij cardiopulmonale aandoeningen.  

Locatie

Maxima Medisch Centrum Eindhoven 

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse cursus Spiro-ergometrie bedragen €  795,- . Dit bedrag is inclusief maaltijden, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Programma volgt

Aanmelden

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren