Er was eens...

Zo beginnen de meeste sprookjes. Ik weet niet of jij nog in sprookjes gelooft, maar als je eenmaal in één van de bossen in de Vlaamse Ardennen bent geweest, zul je begrijpen wat ik bedoel. 

Sinds een aantal jaar staan de Vlaamse sprookjesbossen op de agenda van NatureBliss. Vanwege de wereldberoemde 'blauwe kousjes' oftewel de wilde boshyacinten en omdat ik graag andere mensen laat delen in NatuurGeluk.
Om die reden organiseer ik van 19-21 april en van 3-5 mei 2024 wederom het bijzondere sprookjesbos arrangement inclusief 2 overnachtingen.

Deze wandelingen zijn uniek en heel exclusief. Naast de prachtige bloemen zullen we ook de dieren tegenkomen die in deze bossen leven. Eekhoorntjes, reeën en vogels laten zich zien èn horen.

Er kunnen maximaal 6 personen mee dus wil je zeker zijn van een plekje, reageer dan snel en ervaar wat de rust, de stilte en de schoonheid van de bossen met de blauwpaarse bloemen.

De kleur van de klokvormige bloemen varieert van paarsblauw tot lichtroze of wit. De boshyacint wordt ongeveer 20 tot 40 centimeter hoog. Je vindt de plant vooral in gemengde loofbossen met beuken. Zodra deze bomen volop blad krijgen, ontvangen de bloeiende hyacinten minder zonlicht en verbleken ze snel. 

Het meest bekende Sprookjesbos is het Hallerbos, maar ook op andere plaatsen zien we de blauw/paarse tapijten in het bos. Onder meer in het Raspaillebos, het Brakelbos, het Muziekbos en het Neigembos.

Foto: B&B Het Stille Genoegen in Brakel

 

Wat mag je verwachten van dit Sprookjesbos arrangement?

* NatureBliss Walks met stiltemomenten en natuurweetjes

* Tips 'hoe maak je een mooie foto?' (compositie en leren kijken)

* Natuurlijk(e) muziek aanwezig

* Verwondering gegarandeerd

* Een filmpje van iedere wandeling als herinnering

* Twee overnachtingen bij B&B Het Stille Genoegen inclusief ontbijt

* Ontvangst dag 1 met koffie/thee en iets lekkers

* 1x Lunchpakket 

* 1x diner op vrijdagavond

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren