Tweedaagse cursus Trainingsfysiologie

 

"Het adequaat begeleiden van sporters in situaties die raakvlakken hebben met die van de trainingsfysiologie."

Datum:

27 september en 4 oktober 2023

Voor wie?

Deze cursus is voor AIOS Sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen.

Ja, ik meld mij aan

Doelstelling

Je verwerft kennis en inzicht in de complexiteit van het tot stand komen van trainingseffecten en de invloed van training op belastbaarheid en sportperformance. Daarbij kun je zinvolle trainingsmethoden onderscheiden van onzinnige trainingsmethoden.

Ook krijg je kennis op het gebied van:

  • Trainingsaanpassingen in extreme omstandigheden;
  • Herkennen en voorkomen van overtraining;
  • Toepassen van fysieke training om specifieke neuromusculaire eigenschappen te trainen;
  • Fysiologische selectie van sporters in het kader van talentherkenning.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze 2-daagse cursus worden de aspecten rond sportperformance in een combinatie van theorie en praktijk en nieuwste wetenschappelijke inzichten met je gedeeld. Het zeer ervaren docententeam van deze cursus wordt (inter-)nationaal gewaardeerd om hun grote expertise en zijn in staat om de theorie in de praktijk bij (top-)sporters succesvol toe te passen.

Waarom deze cursus?

Kennis rondom inspanningsfysiologie en trainingsleer is noodzakelijk om vragen rond sportperformance goed te kunnen beantwoorden. Het blijkt namelijk dat over het onderwerp Sportperformance veel vragen en onduidelijkheden zijn bij zowel individuele als teamsporters.

Denk aan de fysieke belastbaarheid en sporthervatting na blessure, relatie van de (trainings-)belasting – belastbaarheid bij het ontstaan van een blessure, een prestatiestagnatie of een algemeen overbelastingsbeeld. Of ‘simpelweg’ inhoud en de opbouw van een trainingsprogramma voor een evenement.

Om een sporter goed te kunnen adviseren zal er een inschatting gemaakt moeten worden van de individuele belastbaarheid. De sporter hierover kunnen informeren en in overleg kunnen treden met de (revalidatie-)trainer van de desbetreffende sporter. Deze 2-daagse cursus geeft je de nodige inzichten.

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen voor 12 uur.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse cursus Trainingsfysiologie bedragen € 675,- . Dit bedrag is inclusief maaltijden, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Bekijk het programma

Aanmelden

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren