Hoor alles over verbindende communicatie binnen coaching!

In deze workshop ervaar je als coach de kracht en het effect van in verbinding coaching. Je leert de rol van bewuste, empathische communicatie en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

Als coach wil je inspireren, contact maken met je sporters, ze in beweging brengen en misschien wel tot ongekende hoogtes brengen. Je wilt je sporters toespreken, zacht in hun oren fluisteren als dat nodig is en hard juichen als de kans er is. Bovenal wil je sporters begeleiden, zodat ze boven zichzelf kunnen uit stijgen en zichzelf en de wereld kunnen verrassen. 

Communicatie speelt hierin een essentiële rol. Zuivere communicatie vanuit bewustzijn, met als doel om jezelf met de ander te verbinden. Vanuit verbinding ontstaat vertrouwen en kun je je sporter helpen op zijn of haar persoonlijke missie. Hoe draag jij hier als coach aan bij? Hoe begeleid jij je sporters in hun ontwikkeling, op hun persoonlijke pad en hun eigen ontdekkingstocht? Hoe help je ze om tot die ongekende hoogte te stijgen?

Leerdoelen
Na het volgen van de workshop:

  • Heb je inzicht gekregen in de betekenis van bewuste communicatie;
  • Leer je vanuit bewustzijn en compassie in contact te zijn met jezelf en de ander;
  • Heb je inzicht gekregen in verschillende communicatiestijlen;
  • Heb je het effect ervaren van diverse communicatiestijlen;
  • Ben je je bewust geworden van je eigen communicatiepatronen;
  • Heb je kennis gemaakt met verschillende niveaus van bewust communiceren.
Verder leer je hoe je meditatie kunt inzetten om tot zelfinzicht te komen en krijg je meer inzicht in het theoretische kader van mindfulness.
 
Opbouw
In de middag staat mindful communicatie en in verbinding coachen centraal. In de avond bespreekt en oefent Roxanna met het thema deep listening, een methode van luisteren die de kernvaardigheden belichaamd van bewustzijn, ondersteunende presentie en compassievol contact inzet. Tijdens de workshop wordt er zowel in tweetallen als plenair geoefend. Theorie en oefenen met het toepassen van de oefenstof wisselen elkaar af.
 

Inspirerende workshopleider
Roxanna van Erp is zeer ervaren in dit thema en geeft sinds 2013 Mindfulness Based trainingen en coaching aan (top)sporters en coaches. Zo gaf Roxanna op 22 mei jl. de workshop ‘De kracht van Mindfulness’; een introductie van mindfulness in de sport. De workshop over in verbinding coachen is een verdiepende workshop op de vorige workshop, maar kan ook goed gevolgd worden zonder ervaring met mindfulness. Door eerdere deelnemers werd Roxanna als prettige docente beoordeeld en waren er complimenten voor de interactie tussen haar en de deelnemers.

De basis voor deze ervaringsgerichte workshop ligt in Mindfulness en Theory U. Bij deze laatste vindt communicatie plaats (en handelen) met een Open Mind, een Open Heart en een Open Will. Vanuit bewustzijn een mindset transformeren en de intelligentie van het hart activeren. Tijdens de workshop leer je de vier levels van luisteren, waarvan Deep Listening er een van is.

Doelgroep
Coaches, trainers en andere begeleiders in de sport. Daarnaast is deze workshop ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties.


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 86,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!