Uitnodiging - Verkiezingsdebat wonen / Alkmaar

De afgelopen jaren is de druk op de woningmarkt alleen maar toegenomen. Voor veel mensen dreigt een woning onbetaalbaar te worden. Jongeren kunnen niet aan een starterswoning komen, huren is vooral voor tweeverdieners en ouderen vinden geen passende woning om naar door te stromen.

Regio Alkmaar is hier helaas geen uitzondering op; de woningmarkt in Alkmaar e.o. is in de laatste 10 jaar nooit zo krap geweest. Verschillende externe factoren zorgen vaak voor vertraging in de uitvoering van bouwplannen. Zo zijn bijvoorbeeld de bouwkosten tussen 2016 en 2020 met 31% gestegen; 16% daarvan kwam door toegenomen eisen van overheidswege. Meer eisen geeft een financiële en inhoudelijke druk op de woningbouwplannen, hetzij in de exploitatie, hetzij in de prijs van de woning.

Voor de toekomst van de woningbouw zijn de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart a.s. dan ook ontzettend belangrijk. Gemeenten zijn kadervormend en verantwoordelijk voor het speelveld, maar ontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars en bouwers realiseren de woningen echt. Samenwerken en afstemmen is dus essentieel als we nu eindelijk voldoende woningen voor onze inwoners willen bouwen. De uitkomsten van de verkiezingen gaan bepalen op welke manier wij in de komende jaren samen kunnen doorbouwen.

Op maandag 28 februari 2022 organiseert Bouwend Nederland Regio Randstad Noord daarom het Verkiezingsdebat Wonen. Het debat wordt mede mogelijk gemaakt door Woningmakers Regio Alkmaar. Aan de hand van verschillende thema’s zoals woningbouw, mobiliteit en verduurzaming zullen de lijsttrekkers van de aan de verkiezingen deelnemende partijen toelichten hoe zij de woningnood in en rond Alkmaar gaan aanpakken. Tot dusverre hebben de volgende partijen deelname toegezegd: Partij voor de Dieren, BAS, PvdA, VVD, D66, CDA, Progressief Alkmaar, Hart voor Vrijheid Alkmaar en ChristenUnie.


Datum/tijdstip: 28 februari 2022, 19:30 – 21:00 uur
Locatie: Hal25, Pettemerstraat 15, Alkmaar
Moderator: Theo Dohle (De Wijde Blik)

Programma:

  • 19:00 – 19:30: inloop
  • 19:30 – 19:40: introductie door Bouwend Nederland 
  • 19:45 – 21:00: debat
  • 21:00 – 22:00: borrel

Aanmelden kan via onderstaande link. Let op: er is plek voor maximaal 80 personen, geef u dus snel op.

Coronabeleid: Coronatoegangsbewijs en mondkapjes

Voor een bezoek aan Hal25 heeft iedereen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatie bewijs nodig. Van iedere bezoeker aan het verkiezingsdebat wordt verwacht dat hij/zij een geldig coronatoegangsbewijs kan laten zien. QR codes worden bij binnenkomst gescand door medewerkers van de locatie. Het gebruik van mondkapjes is verplicht op alle culturele locaties bij verplaatsing door zowel bezoekers als personeel. Uw mondkapje mag af zodra u zit en als 1,5 meter afstand gehouden wordt.

Met vriendelijke groeten,

BNL regio Randstad Noord

Mede mogelijk gemaakt door: