Cursus Voeding en Sport

"Het is voor een (sport-)arts van groot belang om te weten aan welke randvoorwaarden voeding moet voldoen en hoe het voedingsgedrag van een sporter beïnvloed kan worden om prestatieverbetering te bewerkstellingen."

Datum

Donderdag 4 en vrijdag 5 april 2024

Voor wie?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor AIOS-sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen.

Ja, ik meld mij aan

Wat kun je verwachten?

In deze tweedaagse cursus zal worden ingegaan op de huidige stand van zaken qua wetenschappelijke kennis over voeding en vochtopname in verschillende sportsituaties en bij verschillende takken van sport. Daarnaast zal er specifiek aandacht worden besteed aan het optreden van maagdarmklachten bij sporters en de preventie respectievelijk de behandeling daarvan. Naast uitgebreide aandacht voor de wetenschap, wordt in de cursus ook ingegaan op de praktijk van te geven voedingsadviezen aan sporters.

Waarom deze cursus

Voeding en de inname van vocht kan van grote invloed zijn op de gezondheid en de prestatie van een (top-)sporter. Het is dus voor een (sport-)arts van groot belang om te weten aan welke randvoorwaarden deze voeding dient te voldoen en hoe het voedingsgedrag van een sporter beïnvloed kan worden om gezondheidsbeïnvloeding en/of prestatieverbetering te bewerkstellingen. 

Locatie

Maastricht University
Secretariaat Humane Biologie (tweede verdieping)
Universiteitssingel 50
Maastricht

https://www.m3-research.nl/contact/

De Maastricht School of Management is bijzonder goed bereikbaar met de trein (station Maastricht Randwyck). Mocht je toch beslissen met de auto te willen komen, weet dan dat er beperkte mogelijkheden tot (betaald) parkeren zijn.

Overnachten

Voor een overnachting kun je bijvoorbeeld terecht bij Apart Hotel Randwyck te Maastricht.  Reserveren kan via nummer 043-361 6835. De kosten voor de overnachting zijn voor eigen rekening.

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen (LHV) voor 11 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 795,- . Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Programma dag 1, 4 april

Programma dag 2, 5 april

Aanmelden

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren