Betonprijs 2024 

In november 2024 vindt de uitreiking plaats van de 23ste editie van de Betonprijs. Sinds 1979 reiken we elke twee jaar de prestigieuze Betonprijs uit. De winnaars zijn toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector vergroten. Deze projecten zijn een voorbeeld van intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton.

Denk je dat jouw project mee kan doen? Voor de Betonprijs komen bouwwerken (in de brede betekenis van het woord) of -delen in aanmerking die in Nederland zijn gerealiseerd door Nederlandse of buitenlandse bedrijven. Ook projecten die door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd in het buitenland, kunnen in aanmerking komen met als voorwaarde dat er een wezenlijke bijdrage moet zijn geweest van Nederlandse betonexpertise. 

 

 

De Betonprijs wordt uitgereikt in 6 verschillende categorieën aan bouwwerken die gerealiseerd zijn tussen 15 augustus 2021 en 30 juni 2024:

🏆 Bestaande bouw

🏆 Grensverleggende bouw

🏆 Civiele bouwwerken

🏆 Utiliteitsbouw

🏆 Duurzame bouw

🏆 Woningbouw

 

De jury bepaalt welke van de ingediende projecten genomineerd worden voor de prijs en welk project wint.

Publieksprijs

Voor de genomineerde projecten komt er in 2024 een nieuwe prijs: de Publieksprijs. Hiervoor stemmen bezoekers van het Beton Event op het project dat hen het meest aanspreekt uit alle genomineerden. We reiken deze prijs één keer uit, dus niet per categorie. Hierdoor kan een project de Publieksprijs winnen èn de prijs voor de categorie, maar het kan ook gaan naar een genomineerd project dat de jury niet als winnaar verkoos.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren