31 maart 2022

20:00 - 21:30

Met de Vraag het de Wetenschap-avonden bieden we ons publiek de mogelijkheid meer context te krijgen bij recent wetenschappelijk onderzoek. U kunt een vraag stellen waar wij een expert bij zoeken die een wetenschappelijke toelichting geeft.  De onderwerpen die deze avond aan bod komen zijn:

 

Woningmarkt - De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen, dit ondanks alle onzekerheden die corona met zich meebracht. Maand na maand worden records gebroken. Gaan de huizenprijzen de komende tien jaar verder stijgen of zal deze groei toch afzwakken of zelfs dalen?

Beantwoording: Prof. Nils Kok, Professor of real estate finance & economics, Hoofdeconoom bij GeoPhy

 

Diversiteit in Limburg - Hoe wordt er wetenschappelijk gekeken naar de etnische diversiteit in Limburg en haar invloed op deze samenleving? Hoe verhouden zich de gelijke kansen en ontwikkelingsmogelijkheden?

Beantwoording: Dr. Lotte Thissen, docent Metamedica. Cultureel antropoloog gespecialiseerd in multiculturalisme, meertaligheid, sociale verhoudingen en identiteitsvraagstukken

 

Klimaatverandering - Om van ijs naar water om te zetten is energie nodig. Wil water naar ijs veranderen, dan wordt er energie aan het water onttrokken. Dit evenwicht lijkt een buffer tegen temperatuurschommelingen. Nu verdwijnt het ijs van het noordelijk halfrond en later het zuidelijk halfrond. Betekent dit dat ook deze bufferfunctie van water verdwijnt?