Wetenschappelijke Avond Vrouw, Sport & Gynaecologie

 

Datum:

Woensdagavond 8 maart 2023

Voor wie?

Deze cursus is voor sportartsen, huisartsen, artsen betrokken bij vrouwelijke sportteams, gynaecologen met sport als interessegebied en AIOS sportgeneeskunde en AIOS gynaecologie. 

Ja, ik meld mij aan

Doelstelling

Tijdens deze avond kom jij meer te weten over de invloed van menstruatie en hormonen op presteren, sport rondom zwangerschap en de problematiek waarmee atleten zich melden.

Wat kun je verwachten?

Woensdag 8 maart is internationale vrouwendag. En daarom staat op deze dag de vrouwelijke atleet centraal. Steeds meer vrouwelijke atleten uiten zich in de media over een zwangerschapswens of problemen rondom menstruatie. Een relevant onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Tijdens deze wetenschappelijke avond Vrouw, Sport & Gynaecologie zal er dieper worden ingegaan op de invloed van menstruatie en hormonen op presteren, sport rondom zwangerschap en de problematiek waarmee atleten zich melden. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de vrouwelijke atleet en deze nadien beter te kunnen begeleiden.  

Waarom deze cursus?

Er is steeds meer aandacht voor de vrouwelijke atleet. Ook in de media verschijnen meer verhalen van topsporters over menstruatie, zwangerschapswens en terugkeren naar topsport na een zwangerschap. 

Locatie

Online

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen, huisartsen en gynaecologen voor 3 uur.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De Wetenschappelijke Avond Vrouw, Sport & Gynaecologie kost € 80,- voor leden van de Vereniging voor Sportgeneeskunde en € 125,- voor niet-leden. Ben je AIOS, maar geen AIOS Sportgeneeskunde, ook dan geldt er een gereduceerd tarief. Neem daarvoor contact op via sos@sportgeneeskunde.com. Het bedrag is inclusief maaltijden, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Bekijk het conceptprogramma

Aanmelden

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren