VSC-themadag maken

Deze VSC-themadag staat volledig in het teken van maken. Hoe en wat wordt er bij VSC-leden gemaakt, gebouwd en ontworpen? En welke methoden en didactieken gebruiken we voor familie- en scholeneducatie?

Koop nu je ticket! Je bent van harte welkom op donderdag 17 maart bij De Spelerij in Dieren!

Programma

Laat je inspireren! Ontdek hoe divers het palet aan maakactiviteiten in onze musea en science centers is tijdens het ochtendprogramma. Na de lunch is onderzoeker en maker Manon Mostert-van der Sar van Hogeschool Rotterdam bij ons te gast voor verdieping over didactieken en vaardigheden. Wanneer kies je voor de ene of de andere methode?

Uiteraard gaan we ook zelf maken in de Uitvinderij en is er tijd voor bijpraten en ontmoeting bij de koffie, lunch en borrel.

We starten de inloop om 09:30 en sluiten 16:30 af met een drankje.
Lees hier meer over het programma

Voor wie?

Deze VSC-themadag is toegankelijk voor alle medewerkers en (educatief) vrijwilligers van VSC-leden. Welkom! Misschien is dit voor jou een dag van prettig weerzien, waarop je (eindelijk!) weer je museumcollega's live ontmoet en kan bijpraten. Misschien werk je nog niet zo lang bij het museum, of ben je nog niet eerder bij één van onze activiteiten geweest en ontmoet je een boel nieuwe mensen. We ontmoeten je graag in Dieren!

Toegankelijkheid De Spelerij Uitvinderij

Hier lees je meer over (rolstoel)toegankelijk, kolven, hulphonden en meer. Heb je een andere vraag m.b.t. toegankelijkheid voor deze VSC-themadag? Mail dan naar marianne@vsc-netwerk.nl. 

Kosten

Deelname aan de VSC-themadag maken kost €25 per persoon.

De maakspiratietafel

Echt zien wat er in een ander museum wordt gemaakt? Dat zie je op de maakspiratietafel! En jij als deelnemer draagt bij aan het succes hiervan. We vragen je hierbij of je drie voorbeelden wil meenemen van maak-/bouw-/ontwerpresultaten uit jouw museum of science center.

Dit mogen zowel materialen zijn, gemaakt via familieprogramma's als materialen gemaakt tijdens educatieve scholenprogramma's. Wat een rijkdom!

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren