Wetenschappelijke Avond: Richtlijn Inspanningsgerelateerde onderbeenklachten

 

Datum:

Dinsdagavond 7 februari 2023

Voor wie? 

Deze wetenschappelijk avond is speciaal voor alle zorgverleners in de 1e en 2e lijn die patiënten met inspanningsgebonden onderbeenklachten behandelen, zoals sportartsen, AIOS sportgeneeskunde, AIOS Orthopedie, huisartsen, kaderarts bewegen, overige artsen, fysiotherapeuten, podotherapeuten.

Ja, ik meld mij aan

Wat kun je verwachten?

Onderbeenklachten komen regelmatig voor in de sportmedische praktijk. Er is in de laatste 10 jaar veel vooruitgang geboekt in de therapie, conservatief en chirurgisch. In 2022 is, op initiatief van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG),  een nieuwe richtlijn Inspanningsgebonden Pijnsyndromen van het Onderbeen (Onderbeenklachten) ontwikkeld. Tijdens deze Wetenschappelijke Avond kom je meer te weten over deze nieuwe richtlijn en kun je evidence based handelen.

Het doel van de wetenschappelijke avond is om je kennis te laten maken met de inhoud van de nieuwe richtlijn en om je mee te laten denken én mee te laten praten over de lacunes in kennis en toekomstige onderzoeksrichtingen. 

De sprekers

De sprekers zijn betrokken geweest bij het tot stand komen van de richtlijn en kunnen al je vragen beantwoorden. Er zal ook gelegenheid zijn om te discussiëren over therapievormen die niet benoemd worden in de richtlijn, maar wel potentie hebben.

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen / aanpalende specialismen/ huisartsen, fysiotherapeuten, podotherapeuten.

Kosten

Ben je VSG-lid dan betaal je voor deze avond € 80,-. Ben je geen lid van de VSG dan bedragen de kosten € 125,-.

Ben je wel een AIOS, maar geen AIOS sportgeneeskunde dan kun je toch deelnemen tegen een gereduceerd tarief. Neem daarvoor contact met ons op via sos@sportgeneeskunde.com

Bekijk het programma

Ja, ik meld mij aan

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren