100 jaar: Een wereld van verschil.

 

Het Nederland van honderd jaar geleden was dat van paard en wagen, de zesdaagse werkweek, de eerste keer stemmen voor vrouwen. Het maakte nogal verschil of je in die tijd als meisje of jongetje werd geboren. Er is in de afgelopen honderd jaar hard gestreden voor gelijke rechten en gelijke behandeling. Om als vrouw te mogen blijven werken na je huwelijk. Baas in eigen buik te zijn. En van je eigen portemonnee. Gelijk loon te ontvangen. En pensioen.

Toch is er vandaag nog altijd een pensioenkloof van 40 procent tussen mannen en vrouwen in Nederland, de op één na grootste van Europa. Vrouwen bouwen maandelijks zo’n 400 euro minder pensioen op dan mannen. Omdat ze vaker parttime werken, en voor gelijk werk in de praktijk vaak minder betaald krijgen dan mannen.

Expositie
Dit maatschappelijke thema verdient aandacht. In ons 100-jarig jubileum willen we hier op bijzondere wijze invulling aan geven. Dit doen we met 100|De Expositie. In deze expositie nemen we u mee op reis door de tijd. Honderd jaar terug, en honderd jaar vooruit. Duik in de levens van vrouwen, hun kansen en belemmeringen. Wat hebben we bereikt? En wat is er nodig om de pensioenkloof verder te dichten? 

Bezichtigen
De expositie is opgezet in de (openbare) centrale ontvangsthal van ons kantoor in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd om de expositie te komen bekijken op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur. Dit kan tot en met dinsdag 7 november aanstaande.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren