Op dinsdag 13 juni hebben we alle deelnemers de praktische informatie toegestuurd. Niets ontvangen? Check je spam en bel eventueel met Kim via 06 22 544 644. Nog geen deelnemer? Inschrijven kan uiteraard nog!

Hoe zorg je als jeugdtrainer voor plezier, vergroot je het zelfvertrouwen en stimuleer je de motivatie van je sporters?

Een gebrek aan plezier is één van de twee belangrijkste redenen dat kinderen en pubers stoppen met sporten. En dat terwijl iedere jeugdtrainer het beste voorheeft met zijn of haar sporters, een leven lang plezierig sporten en bewegen. Een deel van de verklaring ligt in het feit dat veel jeugdtrainers ofwel geen trainersdiploma hebben, ofwel alleen geschoold zijn in het aanbieden van sportspecifieke technische en tactische vaardigheden. Dat is begrijpelijk, maar ook een gemiste kans. In deze workshop leer je daarom over drie aspecten die direct van invloed zijn op manier waarop sporters jouw training beleven: motivatie, plezier en zelfvertrouwen. We gaan er overigens niet alleen over praten, we gaan het ook meteen in de praktijk brengen door gezamenlijk oefenvormen uit te denken en te ervaren

Motivatie
Iedere trainer-coach heeft wel eens gewerkt met een sporter die niet vooruit te branden lijkt, die zijn we dan geneigd als 'ongemotiveerd' te betitelen. Maar is dat eigenlijk wel zo? Vanuit je perspectief als trainer kun je daar best gelijk in hebben, maar wat zou er gebeuren als je het perspectief van de sporter zou innemen? Hoe ziet dat sportperspectief eruit en aan welke 'knoppen' kun je als trainer-coach draaien om invloed uit te oefenen? 

Plezier
Trainingen moet wel 'leuk' zijn! Dat is een stelling waar niemand tegen kan zijn. Maar wat 'leuk' is, daarover zullen de meningen flink uiteenlopen. Die verschillen zijn terug te voeren op een serie van principes, de plezier-principes. Die principes ga je tijdens de workshop ontdekken door samen met de andere deelnemers  'leuke' beweegvormen te bedenken en te doen. Vervolgens bekijken we hoe je deze plezier-principes kunt vertalen naar je eigen trainingsvormen. 

Zelfvertrouwen
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een ouder die komt vertellen dat zijn of haar kind onzeker is. Het onzeker zijn wordt dan gebruikt als tegenpool van zelfvertrouwen. Onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen gaan weliswaar vaker samen, maar zijn niet hetzelfde. Er zijn namelijk heel goed situaties denkbaar waarin iemand vol zelfvertrouwen omgaat met onzekerheid. Hoe je dat als trainer-coach kan stimuleren en welke valkuilen daarbij op de loer liggen komt ook uitgebreid aan bod. 

Doelgroep
(Jeugd)coaches, jeugdtrainers en andere begeleiders in de sport. Daarnaast is deze workshop ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties die te maken hebben met kinderen en jongeren. 

Meenemen
Vanwege de in het programma opgenomen oefeningen vragen we deelnemers mee te nemen: sportkleding / zaalschoenen / pen & papier. 


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 86,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!