De praktische informatie naar deelnemers is inmiddels per e-mail verzonden. Heb je vragen of de informatie niet ontvangen (check svp je spam), mail dan via events@sportsmedia.nl. 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een werkwijze die je als coach kunt gebruiken om sporters mentaal sterk te maken en te houden. Het maakt negatieve gedachten luchtiger, doelen en waarden sterker en leert je sporters te focussen. Het is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie waarbij je leert afstand te nemen van je gedachten en flexibeler om te gaan met situaties.

Veel sporters (en coaches) lopen wel eens tegen zichzelf aan. Strenge eisen, uitstelgedrag, negatief zelfbeeld en richten zich op de verkeerde dingen. ACT zoekt met zes thema’s oplossingen hiervoor. Het gaat om:
. focus
. zelfbeeld
. loskomen van negatief denken
. waarden
. acceptatie
. commitment naar doelen

Het ACT-model wordt door sporters toegepast om beter om te kunnen gaan met spanning en twijfels die er natuurlijk altijd zijnDeze workshop leert je op een nieuwe manieren te kijken naar hoe je werkt met sporters. Je krijgt inzicht in het model en gaat dit direct toepassen met andere coaches. Het maakt je als coach flexibeler.

 

Leerdoelen

  • Leren kennen en inzetten ACT
  • Reflectie op hoe jij werkt met sporters
  • Wat wel en wat niet te doen bij negatieve gedachten en/of een negatief zelfbeeld
  • Leren spanning te accepteren in plaats van te vermijden

Doelgroep
Coaches en trainers van teams en individuele sporters, jeugdtrainers en andere begeleiders in de sport. Deze workshop is ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties.  


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 92,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!