Workshop: Motormechanische conditie, de incilinder drukmeting

Bij GMTO ontzorgen we de werkplaats op allerlei manieren. Dit doen we door training, technische ondersteuning, software, equipment en nog veel meer. Tijdens onze case gaan we aan de slag met het stellen van diagnose met de scope. We laten zien hoe je signalen moet interpreteren en hoe je daarmee het rendement van je diagnose kunt opkrikken. Ook de scope-accessoires komen aan bod. Een mooie toevoeging aan scope-diagnose!

Workshop: Diagnose stellen op een vermogenstestbank.

Op onze hypermoderne Dynastar 4x4-rollenbank laten we je live aan de hand van test runs zien wat de meerwaarde van een vermogenstestbank is bij het diagnose stellen. Wat kan er tijdens zo’n meting allemaal in beeld worden gebracht? En hoe helpt je dat bij het detecteren van diverse storingen?

Workshop: ADAS Kalibratie

ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) komen steeds vaker voor in voertuigen. Om technici te helpen werken met deze geavanceerde veiligheidssystemen heeft TEXA een compleet en modulair kalibratiesysteem ontwikkeld dat in staat is om verschillende kalibraties uit te voeren. Explora Airco & Diagnose neemt je tijdens de Diagnose Challenge mee in het kalibreren van radar en camera’s.

Workshop: De A/C werkt weer niet

Op het gebied van airco- en motorkoelingsystemen is Denso marktleider. Alle grote autofabrikanten erkennen onze kwaliteit en daarom kom je regelmatig Denso-onderdelen onder de motorkap van voertuigen in je werkplaats tegen. Met die uitgebreide aircokennis op zak, daagt Denso je uit met een leuke case! De klacht van ‘de klant’ is dat hij/zij het gevoel heeft dat het airconditioning- systeem na vervanging van de compressor, toch weer minder goed koelt. Wat is er aan de hand?

Workshop: Diagnose achter de stekker

Revisie van elektronische componenten is een vak apart, het omvat meer dan het oplossen van een acuut probleem. ACtronics neemt je mee in het revisieproces en laat je zelf ervaren wat daar zoal bij komt kijken. Van het R&D-traject, waarbij de revisie-oplossing eerst wordt uitgedacht, tot de simulatie tijdens de entry test en het daadwerkelijk herstellen en vervangen van componenten komen aan bod. Een prachtig kijkje in de keuken van ACtronics! 

Workshop: EV: Diagnose aan de aandrijfelektromotor

Op de helpdesk van TECH360 zien we een behoorlijke toename van Hybride en EV-vraagstukken. Problemen met accupakketten, HV-elektronica, laad- en boordsystemen zorgen voor veel vraagtekens in de werkplaats. Diagnose stellen aan deze voertuigen verreist specifieke kennis van elektrische aandrijfsystemen, maar ook van de veiligheidssystemen. Om veilig te kunnen werken aan de hoogspanning moet je immers weten hoe het systeem werkt. Tijdens AMT Diagnose Challenge ga diagnose stellen aan hybride-systemen. Mét het juiste gereedschap en speciale tools. Zo leer je hoe je dit efficiënt en veilig doet. 

Workshop: Using OEM-Tools with the EuroDFT

Moderne voertuigen beschikken over steeds meer elektronische- en rijhulpsystemen (ADAS). De complexiteit van deze technieken en de reparaties en het onderhoud daarvan, zijn een enorme uitdaging voor de werkplaats. Steeds meer werk krijg je alleen gedaan met OEM-tools. Het inleren van trekhaken, led-koplampen en sleutels, het verwijderen van aanpassingswaarden of het kaliberen van rijhulpsystemen moeten bij veel voertuigen met de originele fabrieks-software uitgevoerd worden. En dit zal in de toekomst alleen maar toenemen! Tijdens de AMT Diagnose Challenge laten wij je aan de hand van de Pass-thru tool van EuroDFT- zien hoe je toegang tot deze OEM-software krijgt en geven we je inzicht in de digitale wereld van de fabrikant. 

Workshop: Motorfiets diagnose

Omdat de ontwikkelingen van de elektronica in de motorfietstechniek razendsnel gaan is het belangrijk om stil te staan bij vraag of de kennis in uw werkplaats nog voldoende is om snel en accuraat diagnose te stellen