Workshops
Zoals je in het programma kunt zien, zijn er vier workshoprondes. Elke ronde heb je de keuze uit 12 verschillende workshops. Aanmelden voor de workshops doe je door op de button in je e-mail te klikken. Heb je geen e-mail ontvangen? Stuur ons dan een bericht op noorderbreedtedagen@znb.nl.
Werk je in de directe zorg? Dan volg je in een van de rondes in ieder geval de workshop ‘1-Verzet’. Deze workshop gaat over de Wet Zorg en Dwang. Je kunt zelf kiezen in welke ronde je deze workshop gaat volgen. Daarna kies je in de overige 3 rondes welke workshop je wilt volgen.
De workshop '1-Verzet' is een verplicht onderdeel voor de volgende functies:
- Flexmedewerker Noorderbreedte Banen
- Helpende
- Verpleegkundige
- Verzorgende IG
- Woonzorgondersteuner
Werk je niet in de directe zorg? Dan is de workshop ‘1-Verzet’ niet verplicht en kun je in 4 rondes een keuze maken uit een van de 12 workshops. Uiteraard ben je van harte welkom om deel te nemen aan de workshop '1-Verzet'.
Je ontvangt een bevestiging van je keuze op het mailadres waarmee je je hebt aangemeld. Bij de ontvangst op jouw Noorderbreedte-dag ontvang je je persoonlijke programma.
Wisselen van workshops op de Noorderbreedte-dag zelf is niet mogelijk.
> Download hier het complete overzicht van alle workshops
1 – Verzet
Vorm
Lezing
Door wie
Annemarieke Versteeg (Psycholoog Noorderbreedte en collega psychologen)
Inhoud
Op 1 januari 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) van kracht. Uitgangspunt van deze nieuwe wet is dat ieder mens het recht heeft om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken. Maar niet alle cliënten kunnen onder woorden brengen of ze een bepaalde vorm van zorg en/of behandeling wel of niet willen. Dit kan dan leiden tot allerlei vormen van verzet. In deze lezing vertellen we je meer over de verschillende vormen van verzet en we helpen je op weg bij het herkennen hiervan. Want als we verzet op tijd kunnen signaleren kunnen we de toepassing van onvrijwillige zorg vaak voorkomen.
Voor alle zorgmedewerkers is dit een vast onderdeel in een van de workshoprondes.
2 – Gezondheidsmarkt
Vorm
Markt
Inhoud
Op deze markt vind je allerlei standjes op het gebied van je mentale en fysieke gezondheid. Neem ook even een momentje om even te ontspannen en bekijk de expositie van fotograaf Menno de Boer. Hij maakte voor de herinrichting van het kantoor voor de ondersteunende diensten (Tadingapoarte) 28 prachtige portretten van bewoners en cliënten.
3 – Kleine moeite, groot plezier
Vorm
Interactieve workshop
Door wie
Christa Kooiker, Hester van der Horn, Jellie Breek en Petra Brander (Coördinatoren Welzijn)
Inhoud
Je krijgt praktisch gereedschap voor hoe je met een kleine activiteit een groot resultaat kunt bereiken. Want welzijn integreren in je dagelijkse werkzaamheden is een ‘kleine moeite en een groot plezier’. Het levert een grote bijdrage aan de waardevolle dag voor onze bewoners en cliënten en aan die van jou! Waardevolle aandacht zorgt immers voor meer waardering, contact en gezelligheid voor de mensen waar we voor en mee werken.
Op deze middag keert het ouderwets luisteren naar elkaar en achterhalen wat de ander bezighoudt weer terug. Kortom; even weer tijd voor elkaar.
4 – Joyfulness: vergroot je werk- en leefplezier
Vorm
Interactieve workshop
Door wie
Menno Braakman en Johan Spaans (Joyfulness)
Inhoud
Joyfulness is het gevoel van blijdschap dat je ervaart als je jezelf kunt zijn, jouw talent kunt inzetten en dit met anderen kunt delen. Soms staat dat onder druk. Veel verwachtingen, verplichtingen, stress en prestatiedruk verminderen je gevoel van geluk. Deze workshop helpt je om weer in contact te komen met je talent en je leef- en werkplezier.
We helpen je op weg om inzicht te krijgen in je persoonlijke balans en de balans in je team. Welke factoren beïnvloeden je leef- en werkgeluk? En wat kun je doen om (nog) meer ‘joy’ te ervaren?
5 – De kracht van gewoontes
Vorm
Interactieve workshop
Door wie
Symen Sjoerd de Vries (Verbuildingslab)
Inhoud
Bewoners en cliënten een waardevolle dag bezorgen, dat is waar wij voor gaan. Maar een waardevolle dag, hoe doe je dat? Dat is nog knap lastig. Want hoe achterhaal je de gewoontes van de bewoner of cliënt? En hoe zoek je hierbij aansluiting?
Tijdens deze workshop sta je eerst stil bij jouw eigen gewoontes. Wat maakt dat je lekker in je vel zit en jezelf kan zijn? Een bakje koffie in de ochtend of een avondwandeling? En hoe voel jij je wanneer jouw gewoonten niet worden gezien? Vervolgens kijken we naar onze bewoners/cliënten. Wat zijn de gewoontes van jouw bewoners en hoe kom je erachter? Kom mee ontdekken en wissel ervaringen uit met collega’s.
6 – Vitaliteit in onregelmatige diensten
Vorm
Workshop
Door wie
Goska Sixma (ENNU Vitaal)
Inhoud
Het werken in onregelmatige diensten vraagt meer van het herstelvermogen van je lichaam. Want je biologische klok raakt van slag en dat kan nadelige effecten op je gezondheid hebben. Maar je kunt hier wat aan doen!
Deze workshop heeft als doel het verbeteren van je vitaliteit en je gezondheid. Het geeft je inzicht in de effecten van onregelmatige diensten op je lichaam en het geeft je praktische tips om je vitaliteit te verbeteren. Je kan er direct mee aan de slag in je eigen werk en leven.
7 – Mind je welzijn!
Vorm
Interactieve Workshop
Door wie
Fokje van de Lageweg (Adviseur Gezondheidsmanagement en collega’s van de afdeling HR)
Inhoud
In het Huis van Werkvermogen staat de 2e verdieping symbool voor wie jij bent, je omgeving en je normen en waarden. De omgeving om je heen is altijd aan het bewegen. Die veranderingen vragen van jou een manier van denken waardoor je je staande kunt houden zonder je normen en waarden te verliezen. Maar hoe pak je dit aan? Als jij je bewust bent van jouw manier van denken dan kun je positieve invloed uitoefenen op je werkplezier. Deze ‘open mindset’ in je werk is ook belangrijk wanneer je wat wilt leren of ontwikkelen en het geeft je moed om feedback te vragen en te geven.
8 – Geluid als gereedschap
Vorm
Beleving
Door wie
Krijn Jacob Dijkstra (Ambassadeur Muziek Noorderbreedte)
Inhoud
Je wordt ondergedompeld in een zee van geluiden waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Door je open te stellen voor de belevingen van geluiden, geuren en licht ga je ervaren dat deze elementen een grote invloed hebben op je welbevinden. Door dit te beleven en te ervaren merk je wat geluid, geur en licht kunnen betekenen in het welzijn van bewoners en cliënten. Na deze workshop ken je de effecten van geluid, licht en geur op het menselijk brein. Hiermee heb je een krachtig middel in handen bij het voorkomen van probleem gedrag.
9 – Intimiteit in het verpleeghuis
Vorm
Interactieve workshop
Door wie
Barbara Oppelaar (Ervarea)
Inhoud
Hoe beleven ouderen die van zorg afhankelijk zijn intimiteit en seksualiteit? Wat zijn eigenlijk hun ervaringen en gevoelens? Hoe ga je als zorgmedewerker om met deze vragen? Wat is het effect van je eigen overtuigingen in het benaderen van dit onderwerp?
In deze workshop verkennen we dit thema op een toegankelijke en interactieve manier. We sluiten aan bij de dagelijkse praktijk en gaan vooral op zoek naar de mogelijkheden om in de behoeften op het gebied van intimiteit en seksualiteit te voorzien. Persoonsgericht en respectvol, met oog voor je eigen grenzen.
10 – Als we zijn zoals we koken, dan ben ik…
Vorm
Kook workshop
Door wie
Jaap Feenstra, Jan Blauw, Erik Jorritsma, Rintje Joustra (Adviseurs Voeding Noorderbreedte)
Inhoud
Hoe bereid ik nu een gezonde warme maaltijd voor een groep bewoners of cliënten? In deze workshop laten we je zien welke mogelijkheden en bereidingswijzen er zijn. Zo nemen we je mee in de wereld van het hybride koken en geven we je praktische tips voor het samenstellen van een gebalanceerd en overzichtelijk menu. We zetten we je zintuigen aan het werk en laten je beleven wat een mooi gedekte tafel voor invloed heeft op je smaakbeleving.
11 – Verpleeghuis van de toekomst
Vorm
Interactieve workshop
Door wie
Jan de Haan (Projectleider Innovatie en Technologie), Henri Mollenhorst (Functioneel Applicatiebeheerder) of Marcel Laan (Manager ICT)
Inhoud
Hoe ziet het verpleeghuis van de toekomst eruit? In deze workshop laten we je een aantal vooruitstrevende technische ontwikkelingen zien. Zo kun je de inzet van een robot zelf ervaren en demonstreren we het nieuwste van het nieuwste op het gebied van medicatieveiligheid. We gaan je ook verrassen met een kijkje achter de schermen bij een aantal locaties van Noorderbreedte. In het nieuwe Toutenburg bijvoorbeeld wordt al veel technologie gebruikt in de zorg voor de cliënten. We laten je zien hoe het werkt en wat je er mee kan.
12 – Escaperoom challenge
Vorm
Escaperoom
Door wie
Otie Hauser en Cindy Boschman (Hauser & co)
Inhoud
Er staat een kluis in het midden van de ruimte. Zes groepen strijden om als eerste de code van de kluis te kraken om zo de waardevolle beloning te bemachtigen. Hiervoor moeten er puzzels worden opgelost en codes worden gekraakt terwijl de tijd door tikt. Durf jij de uitdaging aan?
Geef je keuze uiterlijk 15 maart door via het aanmeldformulier! Maak je geen keuze dan word je ingedeeld. Je ontvangt je persoonlijke programma bij de ontvangst op de Noorderbreedte-dag. |
Noorderbreedte-dagen 2021
Registratiewebsite voor Noorderbreedte-dagen 2021Lotte Stienstra - Communicatieadviseurnoorderbreedtedagen@znb.nl
Lotte Stienstra - Communicatieadviseurnoorderbreedtedagen@znb.nlhttps://www.aanmelder.nl/112720
2021-04-05
2021-04-22
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Noorderbreedte-dagen 2021Noorderbreedte-dagen 20210.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Van der Valk LeeuwardenVan der Valk LeeuwardenLynbaan 35 8941 BR Leeuwarden Nederland