28 januari 2021

15:30 - 16:45

Tijdens dit interactieve pre-event gaan we gedurende 5 kwartier in gesprek met de deelnemers en partners van het Energy Safety Festival. We ontvangen tafelgasten en kijken naar videoboodschappen van Bouwend Nederland (Maxime Verhagen, Fries Heinis en Harold Lever), Heijmans (Erik Prins), WSP (Anja Vijselaar), Stedin (Jeroen Grond), TenneT (Manon van Beek en Lammert Oldenburg), Visser & Smit Hanab/Volker-ES (Robert Koole) en KPE Groep (Juni Daalmans) over een aantal thema’s, zoals:

 • De Governance CodeDe kernwaarden: Verantwoordelijkheid, leiderschap en samenwerking. 
 • Safety by Design. Tijdens een presentatie wordt duidelijk wat zaken als Bouw Informatie Management (BIM) en het gebruik van een hololens of VR-bril kunnen betekenen voor de veiligheid op de werkvloer.
   
 • Veiligheid op uitvoeringslocaties met betrekking tot de ondergrondse infrastructuur. We bekijken en bespreken voorbeeldprojecten van de partners
   
 • Brain Based Safety.  We gaan in op vragen als: hoe kan een organisatie veilig werken van een individu zo goed mogelijk ondersteunen? Waarom nemen mensen risico’s als ze werken voor een baas? En hoe kan gedrag beïnvloed worden zodat veilig werken een tweede natuur wordt? 
   
 • Leiderschap in relatie tot sociale en fysieke veiligheid. Diverse eindverantwoordelijken van de partnerbedrijven van het Energy Safety Festival lichten dit onderwerp toe en geven aan wat dit voor hen betekent.