Dinsdag 20 april 10:00 uur
De aftrap van de Kick-off week


We starten met een feestelijke en officiële opening. We nemen je mee langs de plannen van het HiD. Door Rogier van den Braak, initiatiefnemer en Director van het HiD. De nieuwe bewoners van het HiD zullen zichzelf aan u presenteren en we lanceren de HiD website. Sanquin Research presenteert hun toponderzoek op het gebied van bloedtransfusieproducten van de toekomst. We geven een blik in de keuken van onze productiesite voor reagentia die worden gebruikt bij diagnostische testen. We laten je met een film zien wat de mogelijkheden zijn van de opzet van een regionaal testlaboratorium binnen het HiD. Nico Vreeswijk, directeur Sanquin Diagnostiek, praat je bij over de kansen.

Programmaonderdelen zijn onder meer:

 • De film & website
 • De missie en visie
 • En het Masterplan.

Het programma duurt tot 12:30 uur en wordt begeleid door Sabine Uitslag (voormalig Tweede Kamerlid, verpleegkundige, ondernemer en gezondheidswetenschapper)

Voor wie? Medewerkers van Sanquin, externe partners, geïnteresseerden die het HiD nog niet zo goed kennen, en alle (potentiële) nieuwe bewoners.

Meld je hier aan.


Woensdag 21 april 16:00 uur
Inhoudelijk programma - Sanquin-avond en de Sanquin Academy over COVID-19

De lancering van Sanquin Health Solutions en de Academy zullen plaatsvinden. Tjark Tjin-A-Tsoi, voorzitter Raad van Bestuur Sanquin, neemt je mee in de ideeën voor dit opleidingsinstituut waarmee we proberen in opleidingswensen van al het talent uit de regio op het gebied van Health, maar ook tech en AI te voorzien. In de Sanquin Academy bundelen we alle kennis en kunde van Sanquin en partners en stellen we dat open voor een grote groep bedrijven, instellingen en publieke partijen.

De Sanquinavonden worden al jaren georganiseerd en zijn zeer interessant voor een breder publiek. Het programma van de Sanquinavond staat in het teken van COVID-19. Zoals veel organisaties staat ook Sanquin voor grote uitdagingen. Naast het continueren van reguliere zorg, het in stand houden van de bloedvoorraad en diensten op een zo veilig mogelijke manier, zijn meerdere initiatieven opgetuigd in de bestrijding van de COVID-19 pandemie. Deze avond start met de epidemiologie in Nederland en het testen op SARS-CoV-2. Daarna wordt gesproken over hoe antistoffen van donors ingezet kunnen worden in de behandeling van COVID-19. Als laatste zal aandacht worden besteed aan de afweer tegen Sars-Cov-2 virus, virusvarianten en respons op vaccinatie, ook bij kwetsbare patiëntengroepen.

We nodigen iedereen uit om me te luisteren en mee te doen. De discussieleider van deze avond is prof. dr. Hans Zaaijer, viroloog, Sanquin, Amsterdam UMC. Het programma duurt tot 18:00 uur.

Meld je hier aan.


Donderdag 22 april 09:30 uur en 15:00 uur (inschrijving voor dit onderdeel is gesloten)
Beleef open innovatie: voorwaarden, obstakels en kansen!

Een succesvolle campus haalt alles uit de nabijheid van zoveel verschillende partijen. Open innovatie en co-creatie bieden kansen, maar ook obstakels. Daar willen we op in gaan in deze game. Het is een ervaring om van te leren en geschikt voor iedereen.

Wat brengt deze game?

 • De mogelijkheid om jouw kennis over de kansen van Open Innovatie te vergroten
 • In deze game leren deelnemers dan ook alles over samenwerking met externe partijen, hoe open kan je zijn, wat voor afspraken kan je maken, wat zijn tips en valkuilen

Onder leiding van zeer ervaren facilitators van Ecosystem Thinking Institute (ESTI) vanaf de High-tech Campus in Eindhoven!

Voor wie? Medewerkers van Sanquin, externe partners en potentiële bewoners

Meld je hier aan.


Donderdag 22 april 13:00 uur
“30 ways Startup Founders F#ck up”

Een spreker die je niet wil missen als je overweegt om jouw onderzoek in de markt te zetten! Spreker Patrick de Zeeuw geeft je gouden tips. Ooit werkzaam bij Endemol en daarna startte en bestuurde hij een groot aantal ondernemingen. Hij is nu co-founder en board member van Startupbootcamp Global, een accelerator programma dat opereert in 11 landen. Hij geeft eerst een lezing. Daarna is er de mogelijkheid om via de chat en onder begeleiding van de host allerlei vragen aan hem te stellen.

Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is in het opzetten van een onderneming of daar al mee bezig is. Sanquin medewerkers, externe partners, en alle (potentiële) nieuwe bewoners.

Meld je hier aan.


Overzicht programma Kick-off week

Dinsdag 20 april
10:00 -12:30

Woensdag 21 april
16:00 - 18:00

Donderdag 22 april
09:30 - 12:30 / 
15:00 - 18:00

13:00 - 15:00

De officiële start van het New West Health & Innovation District begeleid door Sabine Uitslag

 • Officiële opening
 • Film HID & presentatie website HID
 • Presentaties nieuwe bewoners
 • Presentatie van het Masterplan HiD
  Pauze
 • Sanquin Research presenteert hun toponderzoek op het gebied van bloedtransfusieproducten van de toekomst.
 • Wat komt kijken bij de productie van een diagnostische test.
 • Film over mogelijkheden en opzet van het Regionaal testlaboratorium binnen het HID en toelichting door onder meer Nico Vreeswijk, directeur Sanquin Diagnostiek
 

09:30 - 12:30 and 15:00 - 18:00
Over HID/ ondernemerschap:

Open Innovatie game

 

 

Aftrap van Sanquin Health Solution en de Sanquin Academy en een Sanquinavond over Covid

16:00 - 16:30

 • Presentatie Sanquin Health Solutions en de Sanquin Academy en lancering website

16:30 - 18:00

 • Sanquinavond i.s.m. Sanquin Academy

13:00 - 15:00
Ondernemerschap

 • Presentatie Patrick de Zeeuw
 • Mogelijkheid tot Q&A

De printbare versie van het programma, kan je hier downloaden.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren