Joost van Mierlo

Advocaat, De Voort Advocaten

Joost van Mierlo combineert inmiddels meer dan 25 jaar praktijkervaring als advocaat met onderzoek op het gebied van medezeggenschap. In 2013 promoveerde hij op een proefschrift over de samenloop van medezeggenschaps- en ondernemingsrecht. Joost publiceert met grote regelmaat in diverse tijdschriften, waaronder OR Magazine; hij is vaste columnist bij ORnet; hij geeft talloze cursussen en trainingen aan OR-en; en hij is met grote regelmaat spreker op congressen. Kortom, Joost is een erkend specialist en dus een veel gevraagd adviseur wanneer het gaat om ingewikkelde WOR-besluiten.

Stef Soons

Trainer adviseur en bemiddelaar 

Stef is gespecialiseerd in het trainen van medezeggenschapsorganen. Stef laat de mens groeien en heeft de kwaliteit om middels ‘toegankelijke’ feedback mensen te inspireren tot het experimenteren met ander gedrag en daarmee veranderingen in gang te zetten en ze te verleiden om zich verder te ontwikkelen. Stef is de mede-bedenker van het Breinkoken en de Pi&E (persoonlijke inzetbaarheid en effectiviteit). Stef schrijft regelmatig blogs, zowel over zijn persoonlijke ervaringen als tips en trucs voor medezeggenschap. Zijn streven is de medezeggenschap te professionaliseren binnen een totale organisatie waarbij de OR een stimulerende, regisserende en inhoudelijke rol moet spelen. 

Michael Oskam

Trainer & organisatieadviseur, adviseur medezeggenschap 

Michael is een organisatiepsycholoog die ruim 10 jaar zijn eigen adviesbureau heeft. Als psycholoog richt hij zich altijd op de mensen en de interactie tussen mensen. Hij is adviseur en trainer en in vrijwel al zijn activiteiten maakt hij gebruik van (elementen van) Clean Language. Michael is analytisch sterk en weet zaken constructief kritisch en met humor te brengen.

Peter Passenier

Journalist

Peter is journalist. De afgelopen 20 jaar schreef hij veel boeken en artikelen, en bovendien was hij jarenlang eindredacteur van vakbladen. In die tijd ontdekte hij iets vreemds: de artikelen van vakspecialisten waren vaak vrij saai – maar dat gold absoluut niet voor de schrijvers zelf. Integendeel: als die hun tekst over de telefoon toelichtten, kwamen ze vaak met de mooiste verhalen. Met hun artikel deden ze zichzelf dus te kort. Daarom ontwikkelde Peter een nieuwe schrijfmethode, en verzorgt hij nu schrijftrainingen. 

Drs. Dick Onvlee

Senior trainer, adviseur en coach

Dick is senior trainer, adviseur en coach bij Cintea en heeft jarenlange ervaring in het trainen en begeleiden van or'en. Hij begeleidt or’en en bestuurders bij conflicten en het zoeken naar een constructieve overlegrelatie. OR’en spreken in hun feedback vaak hun waardering uit over zijn rustige, inspirerende en betrokken werkwijze, die hen motiveert om met (nieuwe) energie aan de slag te gaan! Hij is gecertificeerd MZ-trainer/coach, Master NLP, gecertificeerd Belbin teamtrainer en systeemdenker. Hij is aangesloten bij Cintea, redactielid van Toolkit Medezeggenschap en auteur van OR en onderhandelen beide uitgaven van Vakmedianet.  

Hij heeft ervaring in verschillende branches zoals de zorg, commerciële dienstverlening, industrie en ICT. Dit maakt dat hij kennis en ervaring heeft met veel verschillende medezeggenschapscontexten en -praktijken binnen diverse organisatieculturen.  

Rob Haas

Eigenaar Orange Field 

Rob de Haas is een veranderdenker en –doener. Als internationale autoriteit op het gebied van creatief denken en vergadereffectiviteit heeft hij wereldwijd meer dan 25.000 mensen getraind. Rob is de auteur van ‘Ongewoon Goed Vergaderen’ (Business Contact 2015) en co-auteur van het boek ‘The science of happiness’ dat eind 2020 in de VS verschijnt.  Hij is de bedenker van de Meeting Design Cards (©), ontwerpkaarten waarmee iedereen elk type vergadering kan ontwerpen. 

Isaäk Mol

Isaäk Mol is adviseur en trainer bij Komeet - training, coaching en advies

Isaäk Mol werkt al ruim 25 jaar als trainer en adviseur voor ondernemingsraden en heeft zelf ook ervaring als OR-voorzitter én als manager en MT-lid. In zijn werk zoekt Isaäk altijd naar manieren waarop de OR in verbinding kan blijven met de bestuurder en juist zo invloed en impact realiseert. Daarnaast is hij auteur van inmiddels meer dan 100 artikelen in vaktijdschriften en boeken over Spreken, Leren en Veranderen met Impact. Hij is auteur van de publicatie ‘Inclusie’, in de reeks Sociaal Beleid Thema.