Prof.dr.ir. J.F.G. (Sjef) Cobben

Sjef Cobben is afgestudeerd aan de TU Eindhoven, waar hij in 2007 promoveerde op het vakgebied Power Quality. Naast zijn werkzaamheden bij Alliander, is Sjef directeur van CO-Education, dat hij in 2008 oprichtte. Niet alleen via zijn eigen bedrijf doet Sjef aan kennisoverdracht, als universitair docent aan de TU/e werkt hij met studenten aan uiteenlopende projecten. Ook is Sjef lid van nationale en internationale werkgroepen, zoals NEC 64 (NEN 1010) en NEC 8 (spanningskenmerken). Sjef heeft diverse publicaties op zijn naam staan, levert bijdragen aan magazines in binnen- en buitenland en is regelmatig gastspreker op congressen. Bovendien is Sjef hoofdredacteur van de Kennisbanken E-Installatie, waaronder NEN 1010.

Bekijk ook de gratis video Zonnepanelen van Sjef Cobben. 

 

Ingmar de Winter

Ingmar de Winter is werkzaam bij Eaton Industries en als Product Manager Residentieel is Ingmar verantwoordelijk voor de Systeem 55 groepenkasten, de DIN- modulaire beveiligingscomponenten en het xComfort- huisautomatiseringssysteem.

Bouke van der Weerdt

Bouke van der Weerdt is ruim 15 jaar actief in de Nederlandse PV industrie en nu ruim 3 jaar werkzaam als Solutions Manager bij Huawei. Sinds begin 2022 werd Bouke aangesteld als Technisch Directeur van de Digital Power divisie, en is verantwoordelijk voor alle technische & marketing aspecten in de regio Benelux, Ierland en Portugal

Roland Derksen

Roland Derksen is Technisch specialist PV/Duurzaam bij HADEC.

Henry Lootens

Henry Lootens is bestuurder bij de Stichting Gelijkspanning Nederland, een platform dat kennis over gelijkspanning verzamelt en deelt en tevens helpt om projecten met DC te helpen starten. Vanuit de Stichting Gelijkspanning is Henry ook lid van de werkgroep DC van NEN. Henry is al jaren met gelijkspanning bezig. Op de Hogeschool van Arnhem studeerde hij Elektrotechniek en schreef zijn afstudeerscriptie al over gelijkspanning in een smartgrid in een woonwijk (Powermatching Remake). Henry is tevens docent Energievoorziening DC. En sinds oktober 2017 bestuurslid van de Stichting Gelijkspanning Nederland, een platform dat kennis over gelijkspanning verzamelt en deelt en tevens helpt om projecten met DC te helpen starten. Henry is ervan overtuigd dat DC de toekomst heeft. Henry zegt over gelijkstroom: ‘DC is mijn missie’.

Frank Brusche en Reinier van Brakel

Frank en Reinier slaan bij deze presentatie de handen in één.De heren kunnen elkaar met hun ervaring goed vinden in het thema van de dag. De jarenlange ervaring in de elektrotechnische branche van Frank gecombineerd met de enorme kennis van Reinier in de PV-branche, leidt tot interessante inzichten als het gaat om het kabelmanagement omtrent zonnepaneelinstallaties.