Deze najaarsledenbijeenkomst van Afdeling Brabant Mid-West heeft als thema verduurzaming en vindt plaats aansluitend aan de landelijke georganiseerde workshop 'wegwijs in oerwoud van duurzaamheid' (15.00-17.00 uur). 

Leden dienen zich voor die workshop 's middags en voor de ledenbijeenkomst (eten vanaf 17.00u, 18.00u start bijeenkomst) apart in te schrijven. Deelname aan alleen de middag of alleen de avond kan natuurlijk ook.

Toelichting op het programma:

Plenair deel 1 (18.10-18.35u):

Ivo Opstelten van De Stroomversnelling/Verbouwstromen neemt ons vlot mee in de nieuwe wetgeving op het gebied van verduurzaming van woningen mee. Hij gaat daarbij in op:

  • de vernieuwde regelgeving rond de EnergiePrestatieVergoeding en het belang daarvan voor de creatie van een duurzame business case voor corporaties die de bestaande woningvoorraad aardgasvrij moeten gaan maken voor 2050. 
  • de vernieuwde regelgeving rond hypothecair krediet, waarmee de economische waarde van de energieprestatie van koopwoningen flink zal gaan veranderen
  • een nieuwe subsidieregeling die aan het eind van het jaar open zal gaan, waarmee een impuls gegeven gaat worden aan de investering in, en het gebruik van, industrieel vervaardigbare renovatieconcepten voor grootschalige toepassing.

 

Deelsessies (je dient een keuze te maken) (18.35-19.05u):

1. Job van den Broek van Bouwend Nederland presenteert een stappenplan, de routekaart, waarmee je je kunt voorbereiden op de inwerkingtreding  van de zero-emissiezones. Wanneer gaat die voor steden bij jou in de buurt gelden en hoe kan je je daarop voorbereiden? (zie ook deze website over stadslogistiek en dit artikel van Job).

2. Ivo Opstelten: In de verdiepende workshop wordt met de zaal verkend wat voor een renovatieconcepten en -modules wenselijk zijn om in spijtvrije stappen woningen naar 2050-prestaties (op het gebied van energie- én materiaalgebruik) te brengen en hoe deze optimaal in kunnen spelen op de nieuwe beleidsinstrumenten.

Plenair deel 2 (19.05-19.50u):

Tijdens een ledenbijeenkomst delen wij ook juist graag ervaringen van en met collega's. Dit keer vanuit twee verduurzamingsprojecten. Twee collega-afdelingsleden vertellen over het traject dat zij met hun opdrachtgever hebben doorlopen om tot een duurzamer resultaat te komen en waar zij bij de uitvoering rekening mee hebben moeten houden.

- woningbouw: Eric van Ginneken van Zwaluwe Bouw vertelt over de ketensamenwerking met woningcorporatie Alwel, waarmee zij in diverse gemeenten renovatie- en verduurzamingsprojecten uitvoeren.

 
 

 

 

- utiliteitsbouw: Peter Kamermans van Heerkens van Bavel Bouw en Roderik van der Meulen van de Nieuwe Architecten lichten de nieuwbouw van het Koning Willem I College in Den Bosch toe, waarin veel aandacht is voor duurzaamheid en circulariteitt.

Locatie:

We zijn te gast in Atelier Jongerius, een voormalig kassencomplex vlakbij het Markdal met uitzicht op de Klokkenberg. Paul Jongerius vertelt iets over de transformatie tot dit atelier.

De culinaire invulling bij ontvangst en het Italiaanse buffet tussen 17.00-18.00 uur wordt verzorgd door J's Keuken & Events op deze locatie. 

De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A58 en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

  • Wij houden van interactieve bijeenkomsten, dus al jullie vragen mogen gesteld worden tijdens het programma.
  • Neem een jongere mee uit jouw bedrijf en laat hem/haar kennismaken met de bijeenkomsten van Bouwend Nederland en andere leden ontmoeten.

Voor tijden en programma, ga naar tabblad Programma.

BNL-leden uit andere afdelingen die de workshop in de middag volgen, zijn ook van harte welkom bij het avonddeel (de ledenbijeenkomst van Afdeling Brabant Mid-West).