9 december 2022

 

Arbeid, Onderneming & Medezeggenschap

     Concurrentiebeperking in tijden van arbeidsmarktkrapte

 

Sprekers

mr. drs. Astrid Helstone (advocaat bij Stibbe)
prof. dr. Paul de Beer (Bijzonder hoogleraar Arbeidsverhouding bij de Universiteit van Amsterdam)

Thema

Binding van werknemers in een krappe arbeidsmarkt: over arbeidsmobiliteit en concurrentie.

Het programma

Op 9 december a.s. vindt de vierde AOM plaats. Astrid Helstone zal aandacht besteden aan onder meer de actualiteit en de herziening van concurrentiebedingen ex art 7:653 BW en het Meijndert Trucking-arrest over de invulling van het ‘te beschermen belang’. Paul de Beer zal ingaan op ‘alternatieve’ mogelijkheden voor werkgevers om in tijden van arbeidskrapte werknemers te binden. Denk aan opleiding, investering en betere arbeidsvoorwaarden. In de kern gaat het daarbij steeds om de vraag welke waarde werk heeft.

Uiteraard is er weer ruimschoots gelegenheid voor vragen en debat.

 

Datum 9 december 2022 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw B | online

Ruimte REC B1.03 | Hybrid Learning Theatre

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 20 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 9 december om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

 

Aanmelden?

U kunt zich eenvoudig aanmelden door op de link onderaan deze uitnodiging te klikken. U komt dan in het aanmeldformulier van aanmelder.nl terecht. Ook de bevestiging van uw aanmelding, de factuur en het certificaat worden via aanmelder verstuurd. De prijs voor de bijeenkomst bedraagt €150,- en levert 2 PO-punten op. U kunt zo voor een relatief gunstig bedrag met tien bijeenkomsten al uw jaarlijkse NOvA-punten behalen.

 

Afmelden?

Indien u bent aangemeld, maar verhinderd blijkt, kunt u zich afmelden tot 08.00 uur op de dag van de bijeenkomst via pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp: "afmelden AOM-bijeenkomst 9 december 2022". Na 08.00 uur kan uw deelname niet meer geannuleerd worden!

 

Uitschrijven mailinglijst?

Wilt u niet langer emails ontvangen met betrekking tot de AOM-bijeenkomsten? Stuur dan een email naar pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp 'uitschrijven mailinglijst AOM'.

 

Programma

09.15 uur Presentatie Astrid Helstone
10.15 uur Koffiepauze
10.30 uur Presentatie Paul de Beer
11.30 uur Afsluiting bijeenkomst
 

Bijeenkomst 111 staat gepland voor vrijdag 9 December 2022. 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren