10 maart 2023

 

Arbeid, Onderneming & Medezeggenschap


     Actualiteiten platformwerk

 

Sprekers

Prof. dr. Jaap van Slooten (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam en partner Stibbe)
mr. Jorn Kloostra (Docent en promovendus Radboud Universiteit)

Thema

Platformwerk, ontwikkelingen in wetgeving, beleid en jurisprudentie.

Het programma

De AOM-bijeenkomst over platformwerk die op 13 januari 2023 zou plaatsvinden is, in overleg met Jaap van Slooten en Jorn Kloostra, verplaatst naar vrijdag 10 maart 2023.

Heel arbeidsrechtelijk Nederland keek voor de Kerstvakantie van 2022 natuurlijk nieuwsgierig uit naar het Deliveroo-arrest en de handvatten die de Hoge Raad wel of niet zou geven bij de kwalificatie van de arbeidsrelatie en de invulling van gezag. Zou gezag een moderne invulling krijgen met meer belang voor de organisatorische inbedding en plaats voor het ondernemerschap (in lijn met de plannen van de minister) of niet? De eerste AOM van 2023 zou toch vooral in het teken van deze uitspraak staan.

Helaas is de uitspraak in beginsel met zes weken aangehouden en dat heeft ons doen besluiten om de AOM van 13 januari 2023 te verplaatsen naar 10 maart 2023. 

Jaap van Slooten en Jorn Kloostra zullen o.a. ingaan op de volgende onderwerpen:

  • Beleidsmatige ontwikkelingen in Nederland en op het niveau van de EU, zoals de concept richtlijn verbetering arbeidsvoorwaarden bij platformwerk en de Richtsnoeren betreffende de toepassing van het mededingingsrecht op collectieve overeenkomsten inzake de arbeidsvoorwaarden van zelfstandigen zonder personeel.
  • Jurisprudentie en in het bijzonder het Deliveroo-arrest van de Hoge Raad dat binnenkort wordt verwacht.

Na afloop van de bijeenkomst bent u weer op de hoogte van de laatste stand van zaken in het arbeidsrecht. Uiteraard is er weer ruimschoots gelegenheid voor vragen en debat.

 

Datum 10 maart 2023 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw B | online

Ruimte REC B1.03 | Hybrid Learning Theatre

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 20 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 10 maart om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

 

Aanmelden?

U kunt zich eenvoudig aanmelden door op de link onderaan deze uitnodiging te klikken. U komt dan in het aanmeldformulier van aanmelder.nl terecht. Ook de bevestiging van uw aanmelding, de factuur en het certificaat worden via aanmelder verstuurd. De prijs voor de bijeenkomst bedraagt €150,- en levert 2 PO-punten op. U kunt zo voor een relatief gunstig bedrag met tien bijeenkomsten al uw jaarlijkse NOvA-punten behalen.

 

Afmelden?

Indien u bent aangemeld, maar verhinderd blijkt, kunt u zich afmelden tot 08.00 uur op de dag van de bijeenkomst via pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp: "afmelden AOM-bijeenkomst 10 maart 2023". Na 08.00 uur kan uw deelname niet meer geannuleerd worden!


Ook interessant: de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA)

De PALA is dé leergang op het gebied van het arbeidsrecht. Verkrijg specialistische kennis waarmee u in de praktijk direct aan de slag kunt.
De voorjaarseditie van de PALA start op donderdag 9 maart 2023 in Rotterdam. Ditmaal georganiseerd vanuit de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Voor meer informatie en aanmelden, zie Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) - AIAS-HSI - Universiteit van Amsterdam (uva.nl)


Uitschrijven mailinglijst?

Wilt u niet langer emails ontvangen met betrekking tot de AOM-bijeenkomsten? Stuur dan een email naar pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp 'uitschrijven mailinglijst AOM'.

 

Programma

09.15 uur Presentatie Jaap van Slooten
10.15 uur Koffiepauze
10.30 uur Presentatie Jorn Kloostra
11.30 uur Afsluiting bijeenkomst
 
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren