Uitnodiging Studieochtend Randstadhogescholen
Van studentbetrokkenheid naar participatie
Hoe dragen betrokkenheid en participatie bij aan inclusie?

Beste collega, student, 

Op donderdag 20 april 2023 organiseren de zes Randstadhogescholen een kennisdelingsochtend over studentbetrokkenheid en -participatie. De ochtend is bestemd voor docenten, studenten,  praktijkonderzoekers en stafmedewerkers en draait om vragen als: wat werkt als het gaat om meer inclusieve studentparticipatie? Welke vormen van betrokkenheid en participatie onderscheiden wij en hoe breng je betrokkenheid en participatie tot stand? En wat vraagt dit van docenten, studenten, onderzoekers en staf? Je zal kennismaken met initiatieven die inspelen op verschillende niveaus van betrokkenheid/participatie: van meedenken en meedoen aan projecten, tot meedoen en -beslissen in (formele en informele) structuren.  

LocatieHogeschool Rotterdam, locatie Museumpark hoogbouw, 11e etage
Routebeschrijving

Klik hier om je aan te melden.


Programma

09:00 uur       Inloop

09:30 uur       Welkom door Shash Ishwardat, student en dagvoorzitter

Opening door Zakia Guernina, lid College van Bestuur Hogeschool Rotterdam

09:40 uur       DEEL 1 | Van meedoen tot meebeslissen: wanneer is het echt?

- Keynote door studenten over hun ervaringen met initiatieven student­betrokkenheid en participatie

- Reflectie door lector Rutger Kappe Hogeschool Inholland

- Een verrassend perspectief (1)

10:50 uur        DEEL 2 | Subsessies: meer informatie onder de aanmeldknop.

- Van studentbetrokkenheid naar studentsucces. Met meer helderheid samen werken aan deze weerbarstige thema’s. docent Roel Schulte en student Johannes Zishoven, Hogeschool Utrecht.

- Alle studenten een stem. Hoe in het diversiteitspanel medewerkers en studenten samenwerken aan het bevorderen van diversiteit en inclusie. Studenten Rayael van Meijgaarden en  Lucelia Alves da Cruz, Hogeschool Leiden.

- Door de ogen van studenten. Hoe studentadviseurs participeren in WERKplaats Inclusieve Pedagogiek en Didactiek. Student Eden Tilahun, docenten Marjolijn Schouten en Marja Poulussen, Hogeschool Rotterdam.

- De student als één van de partners in de Haagse aanpak Gelijke stagekansen. Docent Tjitske Lovert en lector Machteld de Jong, Hogeschool Inholland.

- Studentparticipatie in de Buurtcampus. Projectleider Barbara Bijlstra, Hogeschool van Amsterdam.

- Studentparticipatie in Partner-up! Studenten Shash Ishwardat en Loraine Gertruida, alumna Amaal Ali, De Haagse Hogeschool.

11:50 uur         DEEL 3 Terug naar de centrale vraag: wanneer is het echt?

- Vervolggesprek olv dagvoorzitter Shash Ishwardat en projectleider Margo Pluijter

- Een verrassend perspectief (2)

12:20 uur        Afsluiting, tijd voor ontmoeting en mini infomarktAanmelding: Je kunt je eenvoudig aanmelden voor de studiedag en één workshop via onderstaande link. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging. Meld je uiterlijk 14 april aan!

We kijken er naar uit om je op 20 april in Rotterdam te zien!

Studenten en medewerkers in de R6-werkgroep Grootstedelijke vraagstukken:

Machteld de Jong (Hogeschool Inholland), Wâtte Zijlstra en studentonderzoeker Partner-Up Shash Ishwardat (HHS), Aliya Celik (HvA), Henny van der Neut en studentlid netwerk D&I en HR-beleid Marjolein de Beus (HU), Margo Pluijter en student-adviseur Eden Tilahun (HR) en Piet-Hein van der Ploeg (HsL).

NB: tijdens de ochtend worden foto’s gemaakt. Mocht je bezwaar hebben geef dat aan in het opmerkingenveld tijdens het aanmelden.