Online Medical Delta Café
'Duurzamere gezondheidszorg: denken, durven, doen!'

Veiligheid en toegankelijkheid zijn prioriteit in de zorg. Maar maken we wel de goede keuzes, als de gezondheidszorg verantwoordelijk is voor 7% van de broeikasgasuitstoot in Nederland?

Aan goede wil geen gebrek: enthousiaste dokters, ondernemers, technici en beleidsbepalers werken wel degelijk hard aan oplossingen. Green Teams zijn ondertussen in vele ziekenhuizen te vinden, circulaire engineering vindt overal voet in kennisinstellingen en pionierende bedrijven komen met duurzame innovaties.

En toch blijft de verduurzaming van de zorg nog te vaak hangen in de ‘awareness’ fase, terwijl het klimaat op alarmfase rood staat. Actie is nodig. Waar lopen zorgprofessionals, ingenieurs en ondernemers tegenaan? Wat kunnen we van elkaar leren, en hoe komen we tot concrete handelingen?

In een speciaal Medical Delta Café lunchwebinar gaan we hierover in discussie met verschillende partijen. Daarbij putten we onder meer uit de uitkomsten van de onderzoeken die voortkomen uit het interdisciplinaire thesis lab 'Sustainable Hospitals' van Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Medical Delta. Tien masterstudenten onderzochten voor hun masterscriptie oplossingsrichtingen voor de verduurzaming van ziekenhuiszorg.

Het Medical Delta Café 'duurzamere gezondheidszorg: denken, durven, doen!' wordt op maandag 3 jullie live online uitgezonden vanuit The Green Village op de TU Delft Campus. Meld je aan om de uitzending online te volgen en live mee te discussiëren. 

Locatie: Online
Datum: Maandag 3 juli 2023
Tijdstip: 12:00 - 13:15

Registreer hier voor deelname (deelname is gratis)

Klik hier voor het programma

Medical Delta Cafés worden mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Zuid-Holland