DEZE TRAINING ZAL HELAAS GEEN DOORGANG HEBBEN

Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK)

Het Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK) is het eerste certificaat gericht op de essentiële principes van het auditen van cloud-applicaties. CCAK is een resultaat van een samenwerking tussen de Cloud Security Alliance (CSA) en ISACA. Dit is de eerste technische leverancier neutrale certificering voor cloud auditing. 

Hoewel het sleutelwoord in de titel Auditing is, is de echte reikwijdte iets breder, omdat het zich echt richt op het opzetten van een schaalbaar cloudrisicobeheer- en governanceprogramma.

Dit langverwachte programma vult een gat in de markt, met name voor professionals die betrokken zijn bij cloudrisicobeheer en -audits, zoals auditors, risicobeoordelaars, CISO’s en governance-professionals. Een andere groep professionals die hiervan zal profiteren, zijn beveiligingsarchitecten. Dit programma, en de voorgestelde vereiste CCSK, zijn ook geweldige kansen om CPE-punten (Continued Professional Education) bij te houden.

De CCAK-cursus is ontworpen om de volgende 8 kerngebieden te behandelen:

  • Cloud governance
  • Cloud compliance
  • Cloud audit
  • Cloud assurance
  • CCM en CAIQ
  • Treat Analysis Methodologie 
  • CCM auditing tools
  • STAR programma

CCAK is vendor en framework onafhankelijk. In deze cursus wordt dit materiaal daarom aangevuld met gedetailleerde voorbeelden voor PCI DSS audits in AWS en MS Azure. Hierin wordt per PCI requirement toegelicht hoe deze op de management interfaces van AWS en MS Azure kunnen worden getoetst.

Over de trainer

Peter van Eijk is een van de meest ervaren cloud security instructors ter wereld. Hij heeft meer dan 100 CCSK programma's verzorgd, en tientallen andere workshops, waaronder meerdere CCAK workshops. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van meerdere cloud cursussen waaronder Comp TIA Cloud Essentials, CCSK, CCSP en CCAK. Ook geeft hij workshops voor senior management teams die met cloud adoptie bezig zijn.

Naast zijn trainings- en workshop praktijk is hij Hogeschool Hoofddocent (Lectoraat Cybersecurity) bij de Hogeschool Utrecht en een van de initiatiefnemers van de JointCyberRange, een nationale faciliteit voor gamified security onderwijs.

Data

2024: 27 maart, 17 april, 24 april, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni (waarvan 1 reserve). 

Locatie en tijd

De CISA-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).
 

Prijs

€ 1.500,- voor ISACA-leden (€ 1.700,- voor niet-leden/toeslag voor een gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen, vrijgesteld van BTW.

CPE per gevolgde trainingsavond: 4 CPE.

Materialen

Cursisten worden sterk aangeraden om de Certificate of Cloud Auditing Knowledge Study Guide (eBook of print) aan te schaffen. Overig materiaal verschaft de trainer zelf.

Bij alle examens is de Q&A het belangrijkste materiaal:
https://store.isaca.org/s/store#/store/browse/detail/a2S4w000004KpGiEAK

Examen

Het examen wordt afgenomen door ISACA Global. Meer informatie en inschrijven: https://www.isaca.org/credentialing/certificate-of-cloud-auditing-knowledge.

Meer informatie

Wil je meer weten over de CCAK-certificering en het examen? Ga dan naar: https://www.isaca.org/credentialing/certificate-of-cloud-auditing-knowledge. Questions and Answers collection: https://store.isaca.org/s/#/store/browse/detail/a2S4w000004KpGiEAK.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren