Workshop ronde 1 & 2

Workshop 1: Digitale Weerbaarheid voor kinderen en jongeren
Esther Rozendaal, onderzoeker en schrijver Essayreeks Kinderrechten digitale wereld, Unicef
Hoe kunnen kinderen en jongeren de mogelijkheden van de online wereld benutten en tegelijkertijd leren omgaan met de risico’s ervan? Ervaar de online wereld door de ogen van kinderen en jongeren en ga aan de slag met een gedragsinterventie.

Workshop 2: Herstel van vertrouwen in overheid en politiek
Daan de Bruijn, adviseur en onderzoeker burgerbetrokkenheid en lokale democratie, Movisie, en Suzan Vink, facilitator liberating structures
Ontdek verschillende perspectieven over het herstellen van vertrouwen in de overheid en politiek. Neem deel aan een dynamische sessie om de communicatie tussen de overheid en de burger te verbeteren en vertrouwen te herstellen.

Workshop 3: Zelfbeschikking en emancipatie
Hilde Bakker en Bora Avric, Movisie
Hoe kunnen gemeenten en het lokale sociaal domein ‘gesloten’ gemeenschappen beter bereiken om veiligheid, emancipatie en zelfbeschikking te stimuleren? Hoe kunnen zij meer samenwerken met de informele organisaties ten behoeve van bedreigde vrouwen en lhbtiq+ personen? In deze interactieve workshop krijg je hiervoor een aantal handvatten. Ook is er ruimte voor uitwisseling en vragen.

Workshop 4: Preventie van criminaliteit bij kwetsbare jongeren
Laura van Duin en Abdellaziz Akhath, buddycoach
Ervaringskennis, wetenschappelijke kennis én praktijkkennis staan centraal in deze workshop. Ervaar tijdens een korte training zelf hoe jongeren zichzelf weerbaar kunnen maken tegen de verleidingen van criminaliteit.

Workshop 5: Werken aan netwerken en participatie
Jan Belon, Afdeling Buitengewone Zaken
Maak kennis met ‘ontwerpkracht’ in een workshop waarin je leert hoe je netwerken en participatie met en tussen burgers kunt vergroten door middel van co-creatie of designthinking-methoden.