Themadag CIGRE B2 11-11-2021

'LIJNEN VERBINDEN!'

Hoe blijven we toekomstbestendig de lijnen met elkaar verbinden? Over trends, ontwerp en behoud van de lijnen en hun blijvend verbindende rol binnen de energietransitie gaan we in gesprek op donderdag 11 november 2021.

Van "Lijnen verbinden!" gaat menig engineershart kloppen. Niet alleen de best pratices maar ook de onzekerheden en de impact van digitalisering en de toepassing van nieuwe technieken op je organsiatie en je team bespreken. Samen zoeken naar oplossingen en de "nog niet af ontwikkelingen" met elkaar delen. 

Robert-Jan de Bes van TenneT | CIGRE Nederland faciliteert deze uitdaging en geeft ons, samen met een groot aantal sprekers, een doorkijk naar de toekomst en dat wat er de komende tijd staat te gebeuren. Vanuit verschillende invalshoeken delen we kennis en gaan we in gesprek over:

Trends en ontwikkelingen

  • Wat is de impact van Live line work? 
  • Welke ervaringen en voorbeelden zijn er? 
  • Welke wet-en regelgeving is hierop van toepassing?

Onderhoud en instandhouding

  • Welke uitdagingen zijn er bij onderhoud en instandhouding van lijnen? 
  • Wat is de impact en ondersteunende rol van digitalisering?
  • Wat zijn de huidige en toekomstige ontwikkelingen (o.a. kunstmatige intelligentie en de inzet van drones)?

Ontwerp 

  • Welke ontwikkelingen en trends zijn er m.b.t. het fenomeen lijndansen?
  • En wat is de laatste stand van zaken op het gebied van lijnverzwaring en geleiderontwikkeling?

DLR (Dynamic Line Rating) en LOL (Lead Overhead Lines)

  • Maximalisatie van de belasting wanneer de omgevingsomstandigheden dit toelaten, zonder de veiligheid in gevaar te brengen gezien vanuit een breder perspecties als: het systeem, het gebruik, de toekomst en de relatie met EMC mageneetvelden
  • Inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen Duitsland en Nederland. Hoe groen is daar het gras?

Wil jij ook de lijnen verbinden? Meld je dan aan en doe en denk mee. 

Doelgroep
Voor engineers, werkvoorbereiders (veiligheid), strategen, management, projectmanagers, consultants en lijnwerkers van TSO's, DSO's, Utilities, Engineers (DNVGL, WSP, Arcadis) Industrie, Installatiebedrijven, Civiele aannemerij en voor bedrijven buiten de lijnensector.

Programma
Op donderdag 11 november ontmoeten we elkaar fysiek en spreken over de bovengenoemde thema's en is er ruim voldoende gelegenheid elkaar te ontmoeten. Kijk hier voor het hele programma. De themadag is grotendeels in het Nederlands. Indien een fysieke bijeenkomst niet mogelijk blijkt vanwege de dan geldende COVID-regels en richtlijnen biedt het programmateam een verkort onlineprogramma aan. 

Kosten
De kosten zijn € 285,- (excl. 21% btw). Voor studenten is deelname gratis.

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Bij afmeldingen binnen drie weken voor aanvang zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Vanzelfsprekend kan bij verhindering altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken.

Vriendelijke groeten,
Stichting CIGRE Nederland
Studiecomite B2