Hoe blijven we toekomstbestendig de lijnen met elkaar verbinden? CIGRE Nederland B2 gaat graag in over trends, ontwerp, onderhoud en beheer van de lijnen en hun blijvende verbindende rol binnen de energietransitie op donderdag 19 mei 2022.

Van "Lijnen verbinden!" gaat menig technisch hart kloppen. Niet alleen de best practices maar ook de onzekerheden en de impact van digitalisering en de toepassing van nieuwe technieken op je organisatie en je team bespreken. Samen zoeken naar oplossingen en de "nog niet af ontwikkelingen" met elkaar delen. 

Dagvoorzitter Robert-Jan de Bes van TenneT begeleidt deze middag en geeft ons, samen met een groot aantal sprekers, een doorkijk naar de toekomst en dat wat er de komende tijd staat te gebeuren. Vanuit verschillende invalshoeken delen we kennis en gaan we in gesprek over:

Ontwerp 

  • Onderzoeksresultaten fenomeen lijndansen
  • Innovaties en trends geleiders. Laatste stand van zaken 
  • Wetgeving en verzwaring fundaties t.b.v. lijnverzwaring
  • Maximalisatie van de belasting wanneer de omgevingsomstandigheden dit toelaten d.m.v. Dynamic Line Rating

Trends en ontwikkelingen

  • Wat is de impact van live line work? 
  • Welke ervaringen en voorbeelden zijn er? 
  • Welke wet-en regelgeving is hierop van toepassing?

Onderhoud en instandhouding

  • Welke uitdagingen zijn er bij onderhoud en instandhouding van lijnen? 
  • Wat is de impact en ondersteunende rol van digitalisering?
  • Wat zijn de huidige en toekomstige ontwikkelingen (o.a. kunstmatige intelligentie en de inzet van drones)?

Wil jij ook de lijnen verbinden? Meld je dan aan en doe en denk mee. 

Doelgroep
Voor engineers, werkvoorbereiders (veiligheid), strategen, management, projectmanagers, consultants en lijnwerkers van TSO's, DSO's, Utilities, Consultant,  Industrie, Installatiebedrijven, Civiele aannemerij en voor bedrijven buiten de lijnensector.

Programma
Op donderdag 19 mei 2022 ontmoeten we elkaar fysiek en spreken we over de bovengenoemde thema's. Kijk hier voor het hele programma. De themadag is grotendeels in het Nederlands.

Kosten
De kosten zijn € 285,- (excl. 21% btw). Voor studenten is deelname gratis.

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Bij afmeldingen binnen drie weken voor aanvang zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Vanzelfsprekend kan bij verhindering altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken.

Vanzelfsprekend volgen wij de corona ontwikkelingen op de voet en zullen wij ons houden aan de dan geldende overheidsmaatregelen.

Vriendelijke groeten,
Stichting CIGRE Nederland
Studiecomite B2