Ronde 1: 14.15-15.00 uur
Hoe immersieve technologie kan bijdragen aan meer empathie in de klas
Anita Abaisa neemt je mee in de wereld van VR en Diversiteit & Inclusie. Tijdens de sessie krijg je de kans om een VR ervaring op te doen waarmee je in de (virtuele) schoenen van iemand anders kunt stappen. Bijvoorbeeld in de wereld van iemand met autisme, een ander geslacht of een andere etnisch-culturele afkomst. Door zelf te ervaren hoe het voor iemand anders is, kun jij je beter verplaatsen in een ander. Het maakt je bewust en zorgt ervoor dat je een ander beter leert begrijpen.
Opmerking: Deze workshop duurt twee tijdsblokken. Kies je voor deze workshop, dan kan je in de tweede ronde niet deelnemen aan een andere workshop.
Door: Anita Abaisa – IBIAS VR
Aantal beschikbare plaatsen: 15
Wat we kunnen leren van multidisciplinair werken in labs
Laat je inspireren met praktische voorbeelden van opbrengsten van multidisciplinaire samenwerkingen uit ons Stadslab en daarbuiten. Ontdek in deze workshop hoe het Stadslab multidisciplinair samenwerken stimuleert en faciliteert en ga zelf aan de slag met EHBMO (eerste hulp bij multidisciplinaire ongelukken).
Door: Manon Mostert-van der Sar
Aantal beschikbare plaatsen: 40
The Programmer’s Brain: praktische toepassingen binnen ons onderwijs
Afgelopen jaar hebben we vanuit de Learning Community Leren Programmeren, deel 1 van het boek ‘The Programmer's Brain’ van Feliene Hermans bestudeerd. Dit heeft geresulteerd in goede gesprekken, nieuwe inzichten en een aantal concrete aanpassingen in ons huidige programmeeronderwijs. Zo krijgen eerstejaars INF en TI studenten dit jaar een workshop over de werking van hun brein in relatie tot het leren programmeren. Tevens zijn er opdrachten ontwikkeld waarin geen code wordt geschreven, maar het lezen en analyseren van code getraind wordt. Ontdek hoe deze vernieuwingen uitpakken en verneem hoe studenten dit ervaren.
Door: Wouter Bergmann Tiest en Afshin Amighi
Aantal beschikbare plaatsen: 25
Ronde 2: 15.15-16.00 uur
Kunnen programmeurs van CMGT, TI, INF en ADS&AI samenwerken?
Framework selecteren, gelijk code kloppen of maak je eerst een schets? Neem een kijkje buiten je eigen opleidingscontext en ontdek hoe het programmeren bij onze 4 programmeeropleidingen aangepakt wordt. Verbaas je je over de verschillen in werkwijze per opleiding of lijken we toch meer op elkaar dan je had verwacht?
Met elkaar verkennen we aan de hand van een aantal casussen waar onze opleidingen overeenkomen en hoe we van elkaar verschillen. Met de inzichten uit deze workshop kunnen we bijdragen aan de ontwikkeling van multidisciplinair en multiperspective onderwijs (o.a. semester 6) waarbinnen onze programmeurs zich verder kunnen ontwikkelen en tot hun recht komen.
Door: René Slootweg en Merijn Aktas
Aantal beschikbare plaatsen: 25
De taal van inclusie
Hoe kun je zorgen dat je studenten zich veilig voelen in de les? En tegelijkertijd een open en vrije sfeer bewaren zonder op eieren te lopen? Met een sfeervolle workshop leert Zihni Özdil jou de skills daarvoor.
Door: Zihni Ozdil
Aantal beschikbare plaatsen: 40
Neurowetenschap om studiesucces en geluk te vergroten
Hoe reguleren we onbewuste processen in ons zenuwstelsel, onze stemming, onze emoties, aandacht en denkvermogen om succesvoller te kunnen studeren. George heeft hierover een boek geschreven en een experiment gedaan waarin hij studenten colleges heeft gegeven over neurowetenschap en laten experimenteren met verschillende tools. Niet alleen interessant en nuttig om te weten hoe je brein werkt maar ook praktisch toepasbaar voor de studie met positieve resultaten.
Door: George Hlavacs
Aantal beschikbare plaatsen: 25
Power to the gamers
Welkom in de wereld van games. Gaming maakt voor een deel van de samenleving een integraal onderdeel uit van het dagelijks leven. Los van de miljarden industrie zijn er in Nederland alleen al 7.6 miljoen mensen die dagelijks 60 minuten gamen. Voor het andere deel is de gamewereld een ver van hun bed show. Want, zonde van de tijd! Maar is dat zo? Weten wij voldoende over het potentieel van gamers? Wanneer mensen gamen zijn zij bezig met het oplossen van complexe problemen en leren zijn skills die essentieel zijn in het bedrijfsleven. In deze sessie neemt Huib Langbroek je mee in de kracht van gamers en hoe gamers én werkgevers dit potentieel kunnen benutten.
Door: Huib Langbroek (I am Progrez)
Aantal beschikbare plaatsen: 40
Kennisdag CMI - ConnectED
Registratiewebsite voor Kennisdag CMI - ConnectEDSebastiaan Liddle (ICTO coach)ec@hr.nl
Sebastiaan Liddle (ICTO coach)ec@hr.nlhttps://www.aanmelder.nl/cmiconnected
2023-11-02
2023-11-02
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Kennisdag CMI - ConnectEDKennisdag CMI - ConnectED0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
BAEK RotterdamBAEK RotterdamBlaak 329 3011GB Rotterdam Nederland