Workshops
Wereldgericht onderwijs door mensgericht ontwerpen
De wereld om ons heen verandert in een rap tempo: digitale technologieën doen hun intrede in de klas, terwijl aandacht voor welzijn en inclusiviteit steeds crucialer wordt. Hoe kunnen we deze uitdagingen in het onderwijs aanpakken? In deze interactieve workshop gaan we samen met studenten aan de slag met de principes van Human-Centered Design. Je ontdekt hoe je je lessen kunt aanpassen aan deze veranderingen en welke eerste stappen je kunt nemen om het leerproces vanuit een kritische houding te versterken.
Door: Ivo Vrouwe & René Slootweg
Lokaal: WN.04.023
Aantal beschikbare plaatsen: 30
Generatie-, klasse- en cultuurverschillen op de werkvloer
Een relatief onbenoemd aspect van diversiteit & inclusie is de verschillende talen die we spreken. Niet alleen letterlijk ‘taal’. Maar vooral ook de manieren van spreken, culturele kaders, waarden en normen die we hebben. En die afhangen van leeftijd, culturele achtergrond, sociaaleconomische klasse enzovoorts.
In een wervelende workshop neemt Zihni Özdil jou mee in de valkuilen die generatie-, klasse- en cultuurverschillen kunnen opleveren op de werkvloer. Ook geeft hij nuttige handvatten voor hoe je van die verschillen juist een kracht kan maken.
Door: Zihni Özdil
Lokaal: WN.04.017
Aantal beschikbare plaatsen: 30
Omgaan met neurodiversiteit
Deze workshop geeft een kijkje binnen het neurodiverse brein. We leren over hoe wordt gedacht dat een neurodivers brein werkt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. We maken gezamenlijk de vertaalslag van de theorie over het neurodiverse brein naar de praktijk en gebruiken hierbij 'de ijsbergmetafoor' en maken gebruik van gestructureerde communicatietechnieken.
Wat je kunt zien (buitenkant), wat daar onderliggend aan is (binnenkant) en hoe daar het best naar te handelen (medewerker/docent-student relatie). Na afloop van deze workshop bezit je meer tips en trucs hoe je studenten met een autismespectrumstoornis of kenmerken daarvan kunt (h)erkennen en ondersteunen.
Door: Leanne Dijkstra-de Neijs
Lokaal: WN.03.017
Aantal beschikbare plaatsen: 30
Hoe en wat beweegt GenZ in de digitale wereld?
Hoe ervaren jongeren de digitale wereld? En hoe verschilt dat van onze eigen ervaring en perspectieven? Tijdens deze sessie gaat Peter Joziasse, oprichter van stichting Digital Child Rights, in op de belangrijkste inzichten uit het Digitale Kinderrechten Rapport 2024. Met het rapport beoogt de stichting beter en structureler te luisteren naar de nieuwe generatie en meer te doen met hun meningen, ervaringen en behoeften over en in de digitale wereld. Daarnaast verkennen we wat de verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat de inzichten uit het rapport (kunnen) betekenen voor ons onderwijs.
Door: Peter Joziasse (Digitale Child Rights)
Lokaal: WN.03.022
Aantal beschikbare plaatsen: 30
AI in het onderwijs
Hoe kun je gevorderd worden als je nooit beginner kunt zijn?
AI systemen worden steeds slimmer en kunnen veel eenvoudige taken van ons overnemen. Dat is handig en er wordt in het werkveld dan ook gretig gebruik van gemaakt. Maar wat betekent dit voor ons onderwijs? Wat betekent dit voor de opbouw van onze curricula? Want juist de beginnersopdrachten kunnen studenten heel goed door AI of door allerlei slimme tooling laten doen, maar kun je het systeem en beetje doorgronden en complexere opdrachten gaan doen, als je de beginnersopdracht niet zelf hebt gedaan?
- Kun je leren teksten schrijven als je ChatGPT alles voor je laat doen?
- Kun je leren programmeren als je allerlei tools en kleine stukjes code zo van internet kunt plukken?
- Kun je leren ontwerpen en tekenen als Dall-E de plaatjes gewoon voor je genereert?
Ralf Hillebrand, Maaike Wessels Compagnie en Pieter ven Boheemen nemen ons mee in de laatste AI-ontwikkelen en gaan met ons aan de slag om te bedenken hoe je met AI of zonder AI je studenten klaar maakt voor een toekomst waarin AI er zeker zal zijn.
Door: Ralf Hillebrand, Maaike Wessels Compagnie en Pieter ven Boheemen
Lokaal: WN.04.007
Aantal beschikbare plaatsen: 30
Bovenstaande workshops worden tweemaal aangeboden:
Ronde 1: 14.15-15.15 uur Ronde 2: 15.30-16.30 uur
Scholingsdag CMI - ConnectED 2024
Registratiewebsite voor Scholingsdag CMI - ConnectED 2024Sebastiaan Liddle (ICTO coach)ec@hr.nl
Sebastiaan Liddle (ICTO coach)ec@hr.nlhttps://www.aanmelder.nl/connected24
2024-11-07
2024-11-07
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Scholingsdag CMI - ConnectED 2024Scholingsdag CMI - ConnectED 20240.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
BAEK RotterdamBAEK RotterdamBlaak 329 3011GB Rotterdam Nederland