De eerste editie van deze cursus kreeg een 8,2 als rapportcijfer!

Inhoud
Wat is de meest gebruikte vorm van mentale training? En al 2500 jaar in gebruik? Waar Michael Jordan, de Boeddha, Kobe Bryant, Steve Jobs en Novak Djokovic in geloven... Mediteren! Deze cursus leert jou als coach wat (zen)meditatie eigenlijk is, waarom je het zo goed kunt gebruiken (zowel voor jezelf als voor je sporters) en welke voordelen het kan bieden. Cursusleider Steven Edelenbos, voormalig topsporter en nu coach én zenleraar, leert je wat er te winnen valt. 

"Zen is het trainen van het vermogen om je aandacht, op ieder gewild moment, te richten op dat wat je wilt doen. Dat vermogen is cruciaal en bepaalt je prestaties in de sport. Wanneer op het moment dat je het moet doen onzekerheid of twijfel om de hoek komt kijken, presteer je niet. Zen is een oefening die je leert om juist op dat moment te schakelen en in het moment te zijn. Dit is te 'betrainen'." 

In deze cursus leer je dat ontspanning vaak een doorslaggevende factor is. Wie een plan heeft om te ontspannen en dat kan uitvoeren, heeft succes!

Opbouw
De cursus bestaat uit twee sessies. De eerste sessie bespreekt theorie & achtergronden en geeft aan welke befaamde sporters met (zen)meditatie werken. De sessie eindigt met een huiswerkopdracht. De tweede sessie staat in het teken van jouw coachpraktijk. Na het bespreken van de huiswerkopdracht is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het (in groepjes) delen van ervaringen. 

Na afloop van de cursus heb je als coach veel meer kennis op het gebied van (zen)meditatie en heb je dit zelf ook kunnen ervaren. Daarnaast ben je je bewust van de mogelijkheden die er zijn als je het resultaat loslaat en er ruimte is voor verbinding. Ook de praktische aspecten komen aan bod: waar doe je het, hoe doe je het, welke discipline past hierbij en hoe werkt dit in een team. 

Prijs
De prijs voor deelname aan de cursus bedraagt € 130,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 195,-. Deelnameprijzen zijn exclusief btw. Er is vanwege de interactieve opzet plaats voor maximaal 25 deelnemers. 

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor (jeugd)trainers, coaches, docenten, mentoren, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met coaching en op zoek zijn naar andere manieren om zichzelf en hun sporters te verrijken. Ervaring met meditatie is niet vereist! 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 4.000 gebruikers. Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!